Çocuğun Deprem Korkusu Nasıl Giderilir? Çocuğun Deprem Korkusunun Belirtileri Nelerdir?

Depremden sadece yetişkinler değil çocuklarda etkilenir hatta çok daha fazla korkabilirler. Bu durumda ebeveynlere büyük bir iş düşer.

27.09.2019-11:39 - (Son Güncelleme: 27.09.2019-11:55)

Çocuklarda deprem korkusu büyümeden önlem alınmalı ve belirtilere bakıp korkularının nasıl yok edileceğine bakılmalıdır.

ÇOCUKLARDA DEPREM KORKUSU

Gerçekte anne-babalar depremden çekinirler ancak bu hislerini saklamayı bildikleri için çocukları onların korkularını fark etmezler. Fakat anne babanın korkularını çocuklarının bilmesinde bir problem yoktur. Bu paylaşma, çocuğumuzun hislerini ve korkularını konuşması için onu cesaretlendirecektir. İletişim, çocuğun hatta yetişkinin endişelerini azaltmak için en faydalı yoldur. En sık karşılaşılan sorun yatma vaktidir. Çocuk odasına kendi başına gitmeyi kabul etmeyebilir, yatağına gittiğinde uyumak için zorluk çekebilir, gece sık sık uyanabilir, kâbus yaşayabilir. Aile birkaç gün çocuğun kendi odalarındaki farklı bir yatakta yatmasına izin verebilir, onunla uyumadan evvel konuşabilir. Bazen çocukların yatağını ıslatmak, parmak emmek, anneye yapışmak benzeri davranışlarında, gerileme söz konusu olabilir. Bu davranışlar yalnızca çocuğun kaygılarının belirtileri. Onu anlayışla karşılamak, davranışlarına tepki göstermemek faydalıdır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal