Çıtır Yumurta Tarifi

Sabah kahvaltıda severek yediğimiz yumurtayı farklı bir şekilde yemeye ne dersiniz? Dışı çıtır çıtır olan enfes yumurtanın tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Çıtır Yumurta Tarifi

Çıtır Yumurta Tarifi

Sabah kahvaltıda severek yediğimiz yumurtayı farklı bir şekilde yemeye ne dersiniz? Dışı çıtır çıtır olan enfes yumurtanın tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte tarifi...

ÇITIR YUMURTA TARİFİ:

Gerekli malzemeler:

- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 4 adet yumurta

- 1 su bardağı un

- 2 dal taze biberiye

- 1 su bardağı ekmek kırıntısı

- 2 litre su

Yapılışı:

Derin bir tencerenin içerisine suyu koyup kaynatın. Kaynayan suyun içerisine sirke ve tuzu ilave edin. Kaşıkla suyu hızlıca karıştırırken yumurtalardan birini kaseye kırın ve girdap oluşturduğunuz suyun içerisine yavaşça bırakın. Yaklaşık 3 dakika kadar pişirin ve suyunu süzdürerek tencereden alın.

Pişirdiğiniz poşe yumurtayı önce una sonra çırptığınız yumurtaya bulayın. Son olarak taze biberiye ile ekmek kırıntılarını bir kasede karıştırın. Un ve yumurtaya buladığınız poşe yumurtaları ekmek kırıntısına bulayıp, yağda 2 dakika arkalı önlü kızartın.

Soğumasını beklemeden sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri