Çıtır Tavuk Kızartması Tarifi

Dışarıda yemek yediğimizde yemeyi en sevdiğimiz yemeklerden biri çıtır tavuklar. Atıştırmalık olarak da ana yemek olarak da hemen hemen her sosla yakışan bir yemek ayrıca. Ancak bu çıtır tavukları evde yapmakta hiç zor değil.

03.07.2020-13:33 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:10) Çıtır Tavuk Kızartması Tarifi
Sadece birkaç püf noktasını bildiğinizde evde de dışarda yediğiniz kadar lezzetli çıtır tavuk yiyebileceksiniz. Hem de çok daha sağlıklı. Ve yazımızda sizlere sadece çıtır tavuk kızartması tarifi vermekle kalmayacağız bir de ayrıca yanında yiyebileceğiniz çok güzel bir biscuit tarifi de vereceğiz.

Çıtır tavuk kızartması tarifi

Tavuk için Malzemeler

• 1 parça tavuk göğsü
• 3 parça kemiksiz tavuk but
• 5 parça tavuk kanat
• Sade mısır gevreği
• 3 çorba kaşığı krema
• 1 çorba kaşığı toz acı biber
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 çorba kaşığı toz sarımsak veya 3 diş taze sarımsak
• Kızartmak için ay çiçek yağı

Biscuit için Malzemeler

• 1,5-2 su bardağı kadar un
• 4 çorba kaşığı tereyağı
• Yarım çay bardağı süt
• 1,5 çay kaşığı tuz
• 2 çorba kaşığı turşu suyu

Çıtır Tavuk Kızartması Yapılışı

• Öncelikle 3 farklı kap alın ve ilkine 2 çorba kaşığı galeta unu, baharatları ve iki çorba kaşığı da normal un koyun, ikincisine 2 yumurta kırın ve güzelce çırpın, yumurtayı çırparken ise yumurtanın o ağır tadını yumuşatması için kremayı ekleyerek çırpmalısınız. Üçüncüsüne ise mısır gevreği koyun ve elinizde çokta küçük olamayacak şekilde biraz kırın, hazır olarak bekletin bu hazırladığınız malzemeleri.

• Sonrasında ise tavuklarınızı sırası ile ilk önce baharatlı galeta unlu karışımınıza sonra kremalı çırpılmış yumurtaya ve en mısır gevreğine güzelce bulayın.

• Bu işlemleri bütün tavuklar için tek tek uygulayın.

• Ardından güzelce kızdırdığınız yağda tavuklarınızı pişirmeye başlayabilirsiniz. Kızartma işlemi yaparken tencerenizi çok fazla doldurup ateşin ısısını kesmemeye özen göstermelisiniz. Bu sebeple acele etmeden 3-4 kere de kızartın. Aksi halde tavuklarınız hem yağ çekecek hem de güzel pişmeyecektir. Kanatlarınızı pişirirken de ateşi kısarak daha uzun pişirin bu tavuğun pişmesi için doğru ısı olacaktır. İşte çıtır tavuk kızartması tarifi bu kadar! Artık çıtır tavuklarınız hazır.

Biscuit Tarifi Yapılışı

Öncelikle bir kase alın ve kaseye ununuzu koyun. Sonrasında ise oda sıcaklığında beklettiğiniz 4 çorba kaşığı tereyağını ekleyiniz. Burada önemli olan şey tereyağının oda sıcaklığında olması kesinlikle çok önemli. Aksi halde istediğiniz sonucu almakta zorlanacaksınızdır dolaptan çıkartır çıkartmaz koyduğunuzda. Ardından un ile yağı homojen bir kıvam olana kadar güzelce karıştırın. Bu işlemden sonra kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Sonrasında yarım çay bardağı kadar süt ile bir cimdik tuz da ekledikten sonra karıştırmaya devam ediyoruz. Sonrasında tezgahın üstünde şekil verdikten sonra bir bardağın ağzı ile kesip şekil almasını sağlıyoruz.ve fırın tepsisine koyduğumuz biscuitlerimizi 200 derecede pişmeye bırakıyoruz. Çıtır tavuk kızartması tarifinin yanında bu biscuite bayılacaksınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal