Cinsellikte Heyecanı Yenmenin Yolları

Cinsellikte heyecanı yenmenin yolları, bir anda öğrenilecek başlıkları kapsamaz. Ama, zamanla her şeyin rayına oturacağı bir zemin hazırlar. Bu yönde, en temel kural, cinselliği fazla abartmamaktır. Peki cinsellikte heyecanı yenmenin yolları nelerdir? İşte detaylar...

14.07.2020-16:47 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-16:43) Cinsellikte Heyecanı Yenmenin Yolları

Gözünüzde büyüttüğünüz şey konusunda, daha yoğun bir panik yaşarsınız. Panik demek, heyecanlanmak demektir. Doğal olarak cinselliği de gözünüzde büyütüyorsanız panik yaşamanız çok normaldir.

HEYECAN NEDİR? NASIL OLUŞUR?

Heyecan bir duygu olarak tanımlansa da aslen hormonal bir duruma da karşılık gelmektedir. Vücutta hızlı kan pompalanması, özellikle erkeklerde testosteron seviyesinin yükselmesi, heyecana sebebiyet vermektedir. Aynı şekilde, kadınlarda da adrenalin, erkeklerdeki gibi arttığında, heyecan baş gösterir.

İnsanın nabzı daha fazla atar. Bedenini ateş basar. Zihni çalışmaz olur. Elleri terler. Çarpıntısı başlar. Kimi zaman da bu durum el ve vücut hareketlerine yansır.

HEYECAN NASIL YENİLEBİLİR?

Heyecanı yenmek için, öncelikle hangi durumlarda bunun duyulduğunun iyi tespit edilmesi gerekir. Kişi oturup, kendisini heyecanlandıran durumların listesini çıkarmalıdır.

Cinsellikte heyecanı yenmenin yolları da yine oturup, değerlendirme yapmaktan geçer. Nitekim, heyecan genelde düşünülmeden, farkında olunmadan, aniden, refleksle ve alışkanlıklarla ortaya çıkan bir dışavurumdur. Bunu engellemek, en azından biraz daha kısmak adına, zihni çalıştırmak işe yarayacaktır.

Heyecanı yenmek için, sizi heyecanlandıran şeyin nedenini bulmanız gereklidir. Eğer, bir cazibeye karşı koyamıyorsanız ve bu sizi rahatsız etmiyorsa, heyecanınızı yenmeniz gerekmez. Ama, bunu yenmek istiyorsanız, ortada bir sorun var demektir. O yönde, harekete geçmek için kendinizi, karşınızdakileri ve elinizdekileri tetkik etmeniz gereklidir.

CİNSELLİKTE HEYECAN NASIL YENİLİR?

Cinsellikte heyecanı yenmenin yolları denilince, bunun bağlamına göre değerlendirilmesi gerekir. Örneğin; biriyle ilk cinsel ilişkiye mi giriyorsunuz? İki veya daha fazla ilişki oldu, hâlâ heyecanlanıyor musunuz? Sizin için uygun biri değil yahut yasak ilişki de yine de bunu yaşamaktan kendinizi alıkoyamıyor musunuz? Tüm bu soruların ışığında, ne yaşadığınız, neden heyecan duyduğunuzu da belirleyecektir. Ona göre de bir yöntem uygulamanız gerekecektir.

Cinsellikte heyecanı yenmenin yolları nasıldır diyor ve ilk ilişkide erekte olamamak, performans düşüklüğü gibi korkular yaşıyorsanız, kendi penis hareketlerinizi takip edip, ona göre davranmalısınız. Keza, hormonlar, fizyolojik yapı, yaş, psikoloji gibi birçok etmen devreye girince, bir takviye yapmanız da gerekebilir. Afrodizyak yiyecekler, haplar kullanılabilir. Alkol sizi sakinleştiriyorsa, aşırıya kaçmadan ondan da bir-iki kadeh içilebilir. Fakat, fazla alkol de hem ereksiyon problemine hem de anı yaşamanın samimiyetini yitirmenize neden olabilir. Ayrıca, heyecanlandığınızı partnerinize aktarmanız, onunla sağlıklı iletişim kurmanız da sizi rahatlatacaktır. Heyecan biraz da belirsizlikten ve tedirginlikten ötürü olmaktadır.

Eğer, yasak bir ilişki içindeyseniz, olmayacak birini görünce heyecan duyuyorsanız, hele onunla cinsel birleşme de yaşıyorsanız, heyecanınız giderek artacaktır. Yasaklar heyecanı büyüten oyunsu alt yapıları da barındırırlar. O anlamda, kendinize zarar vermemeniz adına, bu oyuna son vermeli; sizi heyecanlandıran kişiden uzaklaşıp, onunla yaşayacağınız veya yaşadığınız deneyimin yanlışlığına kodlanarak, olaya yabancılaşmanız gerekmektedir. Bunu aklınızdan çıkarmadan sürekli düşünmeniz, arkadaş çevrenizle konuşmanız ya da profesyonel yardım talebinde bulunmanız lazım gelebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal