Çin Usulü Kızarmış Pilav Tarifi

Çin denince akla hemen ramen ya da noodle gelmesin. Onların karides ve çeşitli sebzelerle dolu pilavları da meşhurdur.

Çin Usulü Kızarmış Pilav Tarifi

Çin mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan Çin Usulü kızarmış pilav tarifini sizinle paylaştık. Böylece misafirlerinize sunabileceğiniz bir tarifiniz olabilir.

MALZEMELER

600 gr basmati pirinç

150 gr mantar

2-3 havuç

50 gr taze zencefil

300 gr küçük karides

1 su bardağı konserve bezelye

3 diş sarımsak

1 su bardağı sıvıyağ

4 yumurta

5 çorba kaşığı pirinç sirkesi

200 gr taze soğan Tuz

NASIL YAPILIR?

Pirinci tencereye koyup üzerini kapacak kadar su katın. Diri kalacak biçimde haşlayıp süzün ve demlenmeye bırakın. Mantar, havuç, zencefil ve karidesleri temizleyip kesin. Bezelyenin suyunu süzün, sarımsakları ezin. Sıvıyağı tencerede kızdırıp sırasıyla mantar, havuç, zencefil, karides, bezelye ve sarımsağı katarak kavurun. Yumurtaları ve sirkeyi farklı bir kasede çırpın ve tavada kızartın. Hazırladığınız sebzeli karışıma katın. Demlendirdiğiniz pilavı da katıp birkaç dakika kavurun. Taze soğanların yeşil bölümlerini incecik kıyıp pilava katın ve ateşten alın. Sıcak şekilde servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri