Ciltteki Sarkmalardan Bu Maske ile Kurtulun

İlerleyen yaşlarda yüzde oluşan sarkma problemi can sıkıcı bir hale gelir. Bu problemi geçirebilmek için kozmetik ürünler tercih ediyor. Bu durum hem bütçeyi zorluyor hem de çoğu zaman fayda sağlamıyor. Ama evde uygulayabileceğiniz uygulamalar ile bu problemden kolayca kurtulabilirsiniz. İşte detaylar...

24.06.2020-08:48 - (Son Güncelleme: 25.06.2020-12:53) Ciltteki Sarkmalardan Bu Maske ile Kurtulun

Lavanta yağı, badem yağı, limon, avokado, zeytinyağı, yumurta sarısı, salatalık, pirinç, süt, gibi besinler cildinizi besler. Faydaları sayesinde cildin eski sağlıklı haline kavuşmasını sağlar. Burada önem olan her birini bir anda değil de bir ürünü devamlı olarak kullanmak oldukça faydalıdır.

PİRİNÇ MASKESİ

Pirinç, cildin gerilmesini sağlar. Aynı zamanda kırışıklıklarla savaşır. Pirinç maskesini her gün yenisini yaparak uygulamalısınız. Aksi takdirde sürekli aynı maskeyi kullanmak cilt sağlığınız için zararlı olabilir. Pirinç maskesini yapmanız için gerekli olan malzemeler ise yarım bardak beyaz pirinç, 1 tane kâğıt havlu, pirincin üstünü 3-4 cm geçecek kadar su.

Temiz kasenin içine pirinci ve suyu koyun. Bir tahta kaşık ile karıştırın. Pirinci 1 saat dinlendirin. Ardından dinlenen pirince kâğıt havluyu batırın. Bu kâğıt havluyu yüzünüze yerleştirin ve 20 dakika boyunca bekleyin. Daha sonra yüzünüzü yıkayın ve nemlendirin. Bu pirinç maskesini günde 2 kez yapabilirsiniz.

GERGİN BİR CİLT İÇİN YUMURTA MASKESİ

Yumurtanın sarı kısmı hem cildin gerilmesine hem de parlak bir görünüm sağlamasına yardımcı olur. Yumurta maskesi için 1 yumurta sarısı, 5 damla lavanta yağı, 5 damla badem yağı, 2-3 tatlı kaşığı süt, yarım salatalık yeterli olacaktır.

İlk olarak salatalığı kabukları ile rendeleyin. Geri kalan tüm malzemeyi cam bir kasenin içine koyun ve karıştırın. Maske tamamen karıştığında yüzünüze sürün. Önemli olan bu maskeyi yüzünüze sürerken masaj yapmanızdır. Bekledikçe yüzünüzün gerildiğini hissedeceksiniz. Yüzünüz gerildikten sonra maskeyi yıkayabilirsiniz. Bu maskeyi de haftada 2 kere uygulayabilirsiniz. Ama bu yumurta maskesini yatığınızda güneşe maruz kalmamaya dikkat edin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal