Cilt Yorgunluğunu Evdeki Malzemelerle Giderin

Kişinin yüz ifadesi karşı tarafın o kişiyi algılamasında önemli bir role sahip. Artık cilt yorgunluğundan şikayet etmenize gerek yok. Yorgun ciltler için uygulanabilecek dört doğal maske tarifimiz var.

21.09.2020-09:30 - (Son Güncelleme: 21.09.2020-09:18) Cilt Yorgunluğunu Evdeki Malzemelerle Giderin

Genellikle göz çevresinde oluşan kırışıklıklar, yorgun bir ifadenin temel nedenidir. Yaşın ilerlemesiyle birlikte, göz etrafındaki yapı formunu kaybeder. Sadece göz çevresindeki yorgun görünüşü geçirmek bile daha canlı ve sağlıklı görünen bir cilt için büyük etkendir. Üstelik bunun için kimyasal içerikli ürünler kullanmanıza gerek yok. Evdeki malzemelerle hazırlayacağınız iki maske ile cildinize çok daha canlı bir görünüm verebilirsiniz.

ÜZÜM MASKESİ

Eğer cildinizin dış etkenler yüzünden yıprandığını ve yorgun göründüğünü düşünüyorsanız, üzümden yardım alabilirsiniz. Üzüm hem cildi temizler hem de cildinizdeki kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur. Üzüm cildin su tutmasını engellediği için aynı zamanda selülitlere de olumlu etki eder. Üzümlerin kabuklarını soyun ve ezerek püre kıvamına getirin. Bu karışımı masaj yaparak yüzünüze sürdükten sonra 20 dakika kadar bekletip ılık suyla durulamanız yeterli.

MUZ MASKESİ

Hava kirliliği, sigara dumanı ve gece hayatı, cildinizin yorgun görünmesine sebep olan etkenlerdir. Potasyum kaynağı olduğu bilinen muz ise cildi dinlendirir ve ışıltılı bir hava kazanmasına yardımcı olur. Bunun için 1 muzu ezip püre haline getirmeniz ve yüzünüze masaj yaparak sürmeniz yeterli. Bu maskeyi yüzünüzde 15 dakika bekletin. Kısa sürede faydasını göreceksiniz.

MADEN SUYU İLE YAPILABİLECEK 2 MASKE

MALZEMELER

1 şişe maden suyu

1 adet limon

3 yemek kaşığı bebe yağı

YAPILIŞI

Maden suyunu bir kaba döküp içine sıktığınız yarım limonu ekleyin ve içine bebe yağını koyup iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı bir sprey şişeye aktarın. Cildinize eşit bir şekilde sıkarak uygulayın. Bu karışım aynı zamanda iyi bir makyaj altı olarak da kullanılır.

MALZEMELER

1 şişe maden suyu

Bir tutam dereotu

YAPILIŞI

Bir tutam dereotunu mutfak robotundan geçirin ve  sodayla karıştırın. Buz kalıbının içine bu karışımı alın. Karışım donduğunda kullanıma hazırdır. Her gün bir adet buzu yüzünüzün her yerine eşit olarak sürerek uygulayabilirsiniz. Böylece cildinize zindelik gelecek.

CİLDİN YORGUN GÖRÜNME NEDENLERİ

Özellikle ani değişen havalarda cildimiz daha yorgun bir görünüme bürünebilir. Bunun yanında sağlıksız beslenme, egzersiz yapmamak, uykusuzluk ve yoğun stres de yorgun bir cilde sebep olabilen etmenlerdir.

Dinlenmeye muhakkak zaman ayırın. Dinlendiğiniz zaman göreceksiniz ki, hem ruhunuz hem cildiniz dinçleşecek. Cildinize düzenli nemlendirici süren biriyseniz, cilt maskesi uygulamayı gereksiz görebilirsiniz. Fakat maskeler cildi gerçek anlamda uyarır ve cildin derinlemesine iyileşmesine olanak sağlar. Müsait olabildiğiniz zamana göre haftada 1 ya da 2 haftada 1 kere cildinize maske uygulamanız cildinize gözle görülür şekilde fark yaratır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal