Cilt Tonuna Göre Hangi Renkler Giyilmelidir?

Bazen giydiğiniz kıyafetlerin üzerinize yakışmadığını, bazen de asla giymem dediğiniz renklerin üzerinize çok yakıştığını fark edersiniz. İşte tüm bunlar cilt tonunuzla ilgilidir.

25.12.2019-13:20 - (Son Güncelleme: 25.12.2019-16:08)

Cilt tonunuza göre giyinip, kendi stilinizi oluşturarak girdiğiniz ortamlarda dikkat çekmek istiyorsanız sıkı durun! Moda editörü, kreatif direktör ve stil uzmanı Alexander Kokoskeriya, cilt tonunuza en çok uyacak renkleri seçmenizi sağlayacak ipuçlarını paylaştı.

CİLT TONUNA GÖRE HANGİ RENKLER TERCİH EDİLMELİ?

SOĞUK CİLTLER

Soğuk cilt tonuna sahip kişiler mermer gibi soluk, mavi ve pembe alt tonlarına sahiptir. En çok yakışacak olan renkler pembe, turkuaz, mavi, ve lacivert tonları, mor ve yeşil. Hiç yakışmayacak olan renkler ise beyaz, oranj, krem ve toprak tonları. Siyah giymek isterseniz mutlaka yukarıdaki renkler ile kombin oluşturmalısınız.

SICAK CİLTLER

Sıcak cilt tonuna sahip insanların ciltleri genelde güneş gibi parlak, yeşil zeytin ve altın alt tonlarına sahiptir. Cildiniz ile uyumlu olabilecek parlak renkleri seçmelisiniz. En çok yakışacak olan renkler kırmızı, oranj, sarı, koyu kahverengi, altın ve camel. Hiç yakışmayacak olan renkler ise beyaz ve gri. Siyah giymek isterseniz tona ton kombinleri seçmelisiniz.

NATÜREL CİLTLER

Natürel ciltlere insanların ciltleri genelde toprak gibi koyu, bakır ve pastel alt tonlarına sahip oluyor. Cildinize birçok renk yakışır. En çok yakışacak renkler ise siyah, bej ve tüm yeşil tonlar. Hiç yakışmayacak olan renkler ise lacivert ve beyaz. Siyah giymek isterseniz mutlaka kontrast parlak bir renk ile kombininizi yapmalısınız.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal