Cilt Sıkılaştırıcı Yağlar

Cildimiz de yaşımız gibi zamanla yaşlanma belirtileri gösterir ve cildin gergin, genç görünmesini saplayan elastikiyetini kaybeder. Elastikiyetini kaybeden ciltte ise sarkmalar meydana gelir. Peki, cildi sıkılaştırmak için ne yapmak gerekir? Cilt neden sarkar? Cilt sarkmasına ne iyi gelir? Detaylar haberimizde…

23.06.2020-13:36 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-13:33) Cilt Sıkılaştırıcı Yağlar

haberimizde…

Ciltte yaşanacak olan sarkma oldukça doğal bir süreçtir ve önüne geçilmesi zor bir durumdur. Cildin elastikiyetini kaybetmemesi her ne kadar imkânsız bir durum olsa da bu süreci geciktirmek veya en aza indirmek için birçok yöntem kullanılabilir. Cilt sarkmasının bazı nedenleri ve tedavi yöntemleri de mevcut. Cerrahi müdahaleler ve estetik operasyonların da bir çözüm olmasının yanı sıra cilt sıkılaştırıcı yağlar ile evde bakım yapabilirsiniz.

CİLT SARKMASININ NEDENLERİ

Yaşımız ilerledikçe cildimizin sarkması oldukça doğal bir süreçtir. İlerleyen yaşın dışında cilt sarkmasının bazı sebepleri şunlardır; 

  • Güneş ışığına aşırı maruz kalmak ve güneş ışığından korunmamak
  • Sigara dumanı ve hava kirliliği gibi diğer faktörler
  • Hızlı kilo kaybı ve hamilelik gibi durumlar cildin sarkmasına sebep olabilir.

CİLDİ SIKILAŞTIRAN YAĞLAR

Güneş ışığına aşırı maruz kalmak ve korunmamak, hava kirliliği, hamilelik, ilaçlar, düzensiz beslenme ve uyku düzeninin bozuk olması gibi durumlardan dolayı ciltte yaşanan sarkmaların önüne geçebilmek için kullanabileceğiniz cilt sıkılaştırıcı yağlar var. Cerrahi veya estetik operasyon geçirmek istemeyenler için cildi sıkılaştırmada yardımcı olacak bu yağlar ve etkileri;

ZEYTİNYAĞI

Neredeyse her evde bulunan zeytinyağı oldukça faydalı ve güçlü bir yağdır. Sızma zeytinyağını losyon yerine günlük olarak kullanabilirsiniz. Evlerinizde bulunan zeytinyağını duş aldıktan sonra kuru cildiniz üzerine bir kaç dakika boyunca masaj yaparak uygularsanız nemi cildinizde tutarak cildinizin parlamasını sağlar. Ayrıca cildi sıkılaştıran ve güneşten koruyan antioksidanlara ve E vitaminine sahip olma özelliği de taşır.

LİMON KABUĞU YAĞI

Akne tedavisinde de kullanılması önerilen bitkisel yağlardan biri olan limon kabuğu, ciltteki yaşlanma etkilerini en başarılı şekilde azaltan yağlardan biri. Cildi geren ve cilde nem veren limon kabuğunu da denemeyi unutmayın.

ARGAN YAĞI

Argan yağını, vücut losyonunuza bir miktar ekleyerek ya da tek başına masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Gün boyunca yağı cildinizde bırakabilirsiniz. Etkisi cilde elastikiyet verir ve onu sıkılaştırır. Yaşlanma karşıtı etkileri tarafından da onaylanmış olan argan yağı düzenli kullanımda pek çok cilt sarkması probleminin önüne geçilmesini sağlar.

AVOKADO YAĞI

Sarkma, yıpranma veya cilde zarar veren diğer faktörler nedeniyle elastikiyetini kaybetmiş ciltler için avokado yağı da kullanılabilir. Cilt sıkılaştırıcı yağlar içinde yaşlanma belirtilerine karşı koymada oldukça etkili olan avokado yağı vitamin açısından da fazlasıyla zengin. Sarkmış veya kuru cilde sahip kişiler için kullanılmasını tavsiye ettiğimiz yağların başında geliyor.

BİBERİYE YAĞI

Biberiye, ciltte derin temizlik sağlama konusunda da çok etkili. Zeytinyağı ile karıştırarak yavaş hareketler ile cildinize uygulayabileceğiniz biberiye yağını, akne problemine karşı elma sirkesi ile karıştırarak da kullanabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal