Cilt Sarkmalarını Engellemek

Çeşitli nedenlere bağlı olarak ciltte sarkmalar meydana gelebilir. Ancak bu sarkmaları engellemek çeşitli yöntemlerle mümkün. Peki, cilt sarkmalarını engellemek için ne yapmak gerekir? Cilt sarkmaları neden olur? Konuya ilişkin detaylar haberimizde…

23.06.2020-13:32 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-13:25) Cilt Sarkmalarını Engellemek

Yaşımız ilerledikçe ya da kilo verme gibi durumlarda cildimizde sarkmalar meydana geliyor. Kadın, erkek herkesin mustarip olduğu bu durum maalesef istenmeyen bir görüntü oluşturuyor. Estetik açıdan hiç hoşa gitmeyen durumlara sebep verebiliyor. Her ne kadar cilt sarkmaları doğal bir durum olsa da insanı mutsuz edebiliyor. Kendimizi bu hoşlanmadığımız görüntüden kurtarmak, cilt sarkmalarını engellemek mümkün.

CİLT SARKMALARI NEDEN OLUR?

Cilt sarkmaları genelde yaşlılığın beraberinde getirdiği süreçlerden biridir. Yaşlanınca kaslarımız güçsüzleşir bu da derimizin sarkmasına sebep olur. Yaşlılık dışında kilo vermek de cilt sarkmalarına sebep olabilir. Yaşlılıkla beraber gelen cilt sarkmalarını arttıran etkenler nelerdir?

  • Alkol ve sigara kullanımı
  • Hareketsiz yaşam
  • Fazla tuz, şeker tüketimi
  • Masa başı işlerde çalışmak
  • Dengesiz beslenmek
  • Genetik faktörler
  • İşlenmiş gıdaların fazla tüketimi
  • Hormonal nedenler

Genetik faktörler için yapılabilecek bir şey yoktur ama genetik faktörler etmenine aldanıp “nasılsa sarkacak” diyerek vücuda iyi bakmamayı seçmek yanlıştır. Genetik faktörlerin önüne tamamen geçemesek de etkisini en aza indirebiliriz.

CİLT SARKMALARINI ENGELLEMEK İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?

  • Öncelikle beslenmemize dikkat etmemiz gerekir. Doğru ve dengeli beslenmek yaşlanmanın karşısındaki en önemli adımdır. Tuz. Şeker gibi zararlı maddeleri beslenmemizden çıkararak işe başlayabiliriz. İşlenmiş gıdalardan uzak durmak. Doğru miktarda protein, karbonhidrat, yağ, mineral, vitamin alımı yapmak çok önemlidir.
  • Su tüketimini arttırmak. Su vücudun en önemli ihtiyacıdır. Vücut susuz kaldığında gerekli fonksiyonları yerine getiremez ve metabolizma yavaşlamaya başlar. Bol su tüketiminin yaşlanmayı önlediği de yapılan araştırmalarca kanıtlanmıştır. Bu yüzden bol su tüketmek cilt sarkmalarının da önüne geçmeye yardımcı olur.
  • Hareketli bir yaşamı benimsemek. Hareketli yaşam şimdiki ve gelecekteki sağlığımız için çok önemlidir. Her gün yapılan yarım saatlik yürüyüşün bile çok faydalı olduğu uzananlarca kanıtlanmıştır. Masa başı bir işte çalışıyorsanız bile yapacağınız esneme hareketleri cilt sarkmalarını engellemek ve yaşlanmanın önüne geçmek için çok faydalıdır.
  • Sigara ve alkolü azaltmak. Sigara ve alkolün sağlığımız için tehlikelerini bilmeyen yoktur. Özellikle sigaranın sağladığı kolay bağımlılık kansere varana kadar bir sürü hastalığa sebep olur. Günde bir kadeh içilen alkol belki zararlı değildir ama porsiyon kontrolü yapamıyorsanız ve yüksek miktarlarda alkol tüketiyorsanız bu da sağlığınızı tehdit edebilir. Sigara ve alkol erken yaşlanmaya dolayısıyla erken sarkmalara sebep olur. Çıkarabiliyorsanız hayatınızdan tamamen çıkarmak hiç değilse azaltmanız gereklidir.
  • Cildinizde erken yaşta sarkmalar meydana geliyorsa hormonal sebeplerden kaynaklanıyor olabilir. Yaşınız henüz çok gençse ve cildinizde sarkalar meydana geliyorsa bir sağlık sorununuz olabilir. Doktora görünmeniz gerekir. Belirli bir yaştan sonra da düzenli olarak check up yaptırmanız sağlığınızı kontrol altında tutmanızı sağlar.
  • Cilt sarkmalarını engellemek için doğal yöntemleri kullandınız fakat bir sonuç alamadınız böyle durumlarda yapılan estetik müdahalelerle bu durumun önüne geçilebilir. Özellikle kilo vere sonucu sarkan deriyi toparlamak için çoğunlukla estetik müdahaleler kullanılmaktadır.

Olabildiğince sağlıklı ve stressiz bir yaşam sürerek yaşlanmanın, sarkmaların, kırışıklıkların önüne geçebiliriz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal