Cilt Lekeleri İçin Kullanılması Gereken Kremler

Yaz aylarında güneşinde etkisiyle cilt lekeleri daha fazla ortaya çıkar. Ancak bilinçli bir şekilde bakım yaparsanız hem güneşin zararlı etkilerinden hem de cilt lekelerinden kurtulabilirsiniz. Peki, cilt lekeleri için hangi kremler kullanılmalı? Detaylar haberimizde…

18.09.2020-16:15 - (Son Güncelleme: 18.09.2020-16:12) Cilt Lekeleri İçin Kullanılması Gereken Kremler

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Evrim Uçkunkaya cilt lekeleri için kullanılması gereken kremlere değinerek önemli bilgiler paylaştı. İşte detaylar…

CİLT LEKESİ NEDEN OLUŞUR?

Güneş lekelerinin oluşmasında en önemli iki neden genetik yatkınlık ve güneşin zararlı ışınlarıdır. Cilde doğal rengini veren, bronzlaşmayı sağlayan melanin pigmentinin fazla olması veya düzensizliği leke oluşumunun tetiklenmesine neden oluyor. Melanin düzensizliği ve birikiminin yani hiperpigmentasyonun en önemli sebebiyse güneşin zararlı UVB ve UVA ışınlarına maruz kalmak.

 ‘LEKELERİN YÜZDE 90’I TEDAVİ EDİLEBİLİR’

Cilt lekesi tedavisine başlanmadan önce, lekenin derin mi yoksa yüzeysel mi olduğunun tespit edilmesi gerektiğini belirten Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Evrim Uçkunkaya, ‘Leke tedavisinde genellikle kombine tedaviler daha iyi sonuçlar verir. Ciltte güneşin etkisiyle oluşan lekelere karşı, cilt altına yapılan nem aşıları ve PRP’ler ile cilt bariyerinin güçlendirebiliyor, dermapen ve lazer uygulamalarıyla da kalıcı iyileştirme sağlayabiliyoruz. Cilt lekelerine karşı gerçekleştirilen klinik uygulamaların kesinlikle kış aylarında yapılması gerekiyor. Bazı derin lekeler ve pigment hasarları, tedavilerinden sonra özellikle yaz aylarında tekrar kendini gösterebilir. Bu tür lekeleri önlemek için güneşten korunmak çok önemli.

CİLT LEKELERİ İÇİN KULLANILMASI GEREKEN KREMLER

Özellikle UVA ve UVB içerikli, yüksek koruma faktörüne sahip kremler kullanmalı. Aynı zamanda cilt altı tabakasını besleyici, kolajen ve elastin doku artışını destekleyen ürünler kullanılarak cilt dokusu daha da canlı hale getirilebilir’ ifadelerini kullandı.

LEKE OLUŞUMUNU ENGELLEMEK İÇİN

  • Cilde parfüm içeren ürünler sürüp güneşe çıkmayın.
  • Güneşe çıkmadan yarım saat önce güneş kremi sürün.
  • Güneş kremini 20 dakikada bir tekrar sürün.
  • Islak ten üzerine güneş kremi uygulamayın. Cildinizi kurulamayı ihmal etmeyin.
  • Araba kullandığınız sırada bile güneş lekeleri oluşabilir. Özellikle ellerinizin üzerine de güneş kremi sürün.
  • Telefon, bilgisayar, tablet gibi teknolojik cihazların çok fazla kullanılması, bu cihazlardan gelen UV ışınlarından dolayı, ciltte istenmeyen lekelere yol açabilir. Cep telefonlarından yayılan dalgalar cildin mat görünmesine neden olur, leke oluşturur ve cildin altındaki koruyucu mineral yapının bozulmasına yol açar.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal