Cilt Kusurlarını Kapatmanın Yolları

En iyi yapılmış makyaj kusurlarınızı saklayan değildir. Doğal güzelliklerinizi ön plana çıkaran makyaj çeşitlerini denemek faydalı olacaktır. Fakat bazı durumlara belirginlik kazandırmak için de bir parça kapatıcıya ihtiyaç duyabilirsiniz.

13.06.2020-16:36 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-16:26) Cilt Kusurlarını Kapatmanın Yolları
En iyi yapılmış makyaj kusurlarınızı saklayan değildir. Doğal güzelliklerinizi ön plana çıkaran makyaj çeşitlerini denemek faydalı olacaktır. Fakat bazı durumlara belirginlik kazandırmak için de bir parça kapatıcıya ihtiyaç duyabilirsiniz. Cildinizdeki koyu halkalardan, kızarıklıklara, morluklara, tahrişlere gizlemek istediğin ne olursa olsun gizlemeniz mümkündür! Tüm cilt kusurlarınızı kapatabilirsiniz!
Kapatma ve makyaj işleminden önce cildinin makyaja hazır olduğundan emin olmamız gerekir. Temiz, yıkanmış, arındırılmış ve bolca nemlendirilmiş cildiniz; makyajın ardından son derece kusursuz görünecek. Eğer cildinizi makyaja hazırladıysanız, bir sonraki aşamaya geçebilir; cilt kusuruna ve cildin durumuna göre hangi kapatıcıyı nasıl uygulayacağınızı öğrenebilirsiniz!
Kusurlar biraz uğraş verildikten sonra tamamen kapatılabilir fakat dışa vurmuş bir problem varsa mutlaka Doktora görünüp kaynağını bulmanız tavsiye edilmektedir. Aksi takdirde havasız kaldığı her süre boyunca sizi daha fazla rahatsız edecek faktörler doğurabilir.
Kızarıklıkları yok edin
Cildinizdeki sivilce izleri, burun kenarlarındaki kızarıklıklar gibi kapatılmak için bekleyen kusurlar varsa renk dengeleyici makyajlardan yardım alabilir kusurlarınızı kapatabilirsiniz. Yeni yeni yaygınlaşmış olan Yeşil kapatıcı cildinizdeki tüm kızarıklıkları nötr hale getirmenizi sağlayacaktır. Kızarıklığın olduğu bölgelere yeşil kapatıcı uygulayıp teninizde renk eşitliği sağlayabilirsiniz. Yeşil kapatıcı yöntemini sivilce, siyah nokta ve aknelerden kurtulmak için de kullanabilirsiniz.
Göz altındaki morlukları ve halkaları maskelemek için somon ve tonları, göz altındaki koyulukları aydınlatmak için mor kapatıcılarda yardım alabilirsiniz. Cilt tonunuza uygun Kapatıcıyı parmağımızı kullanarak tampon hareketlerle göz altına yaymamız gerekir bakışlarınızın daha canlı ve aydınlık görünmesini o anda fark edeceksiniz.
Dövmelerini Kapat
İstenmeyen dövmeleri kapamak zor gibi görünüyor olsa da, doğru ürünlerle ve uygulamayla aslında oldukça kolay bir işlemdir. Öncelikle doğru tonda bir kapatıcı kullandığımızdan emin olmalıyız. Kapatıcının tonunu dövmenin üzerinde denememiz yanlış olabilir cildin farklı bir yerinde ya da tam yanında denemek uygun olacaktır. Seçtiğiniz kapatıcıyı birçok kez katmanlar halinde dövmenin üzerine uygulayabiliriz. Tam üzerinde denemememizin sebebi cilt tonu ile uyuşup uyuşmadığını aynı tonu yakalayıp yakalayamadığımızı görmektir.
Kamuflaj Paleti adı altında satılan ürünlere göz atmanız fayda sağlayabilir.
Mutlaka alacağınız zamanda Tester üzerinde denemeler yapın ki çözümler daha kolay ve hızlı olsun
Kamuflaj Paleti, beş farklı tonda kapatıcı içeren krem formda bir kapatıcı paletidir. Beş farklı ton, cilt kusurlarını kapatarak kusursuz bir ten görünümüne büyük ölçüde yardımcı olmaktadır. Yüksek kapatıcılık sağlayan bu kapatıcı paletleri çok uzun süre kalıcılık sağlamasıyla bilinmektedir.
İki tip kapatıcı çeşidi kullanılmaktadır. Kuru ciltler için çok uygun olan ince sıvı dokulu kapatıcılar ve yağlı ciltler için ideal olan daha yoğun dokulu kremsi kapatıcılar, cilt yapınızı biliyorsanız seçimlerinizde buna göre profesyonelce olmalı ya da bir bilenden yardım alarak cildinizi keşfedip doğru kapatıcıyı bulmanız gerekecektir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal