Cilt Kırışıklığı Neden Oluşur? Kırışıklık Nasıl Önlenir?

Cildimizde yaşlanma etkilerini görmek elbette istemeyiz. Ancak bu sadece istememekle olacak bir şey değil. Cildimize hak ettiği özeni ve ilgiyi gösterirsek yaşlanma etkilerini geciktirebiliriz.

11.10.2019-16:37 - (Son Güncelleme: 11.10.2019-15:47)

Yaşlanma belirtileri gizlenecek birşey değil. Ancak gerekli önlem ve bakım yapılırsa geciktirilecek bir durum. Bunun için yapmanız gerekenleri ssizin için derledik.

GÜNEŞ IŞINLARI

Güneş ışınları cildi yaşlandıran en temel faktörler arasındadır. Güneş ışınlarına direkt maruz kalmamak, hem yaz hem de kış sezonlarında SPF'li nemlendiriciler kullanmak cildinizin yaşlanmasına alacağınız önlemler arasındadır.

SİGARA İÇMEK

Kolajen, cildin yaşlanmasını engelleyen, hem saçları hem de tırnakları kuvvetlendiren bir aminoasittir. Fakat sigara tüketimi vücuttaki kolajeni azalttığı için ciltte kırışıklıklara neden olur.

MİMİKLER

Davranış olarak yerleşen yüz mimikleri, kırışıklıkların derinleşmesine sebep olur. Mesela gözleri kısarak bakmak, kaşları çatmak, gülmek veya sinirlenmek; ciltte var olan kırışıklıkları daha da yerleştrir.

NEMLENDİRİCİLER

Kırışıklarla mücadele etmenin başlıca yolu cildi doğru şekilde nemlendirmektir. Kolajen ve elastin bileşenleri barındıran ürünleri kullanmak bu noktada oldukça önemlidir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal