Cilt Çatlaklarına Karşı Doğal Çözümler

Özellikle hamilelik döneminde oluşan çatlaklar kadınların korkulu rüyasıdır. Bazı doğal çözümlerle çatlaklara karşı önlem almanız veya görünümlerinin daha az belirgin olmasını sağlamanız mümkün. Peki nedir bu doğal çözümler?

31.12.2018-10:10 - (Son Güncelleme: 31.12.2018-10:01) Cilt Çatlaklarına Karşı Doğal Çözümler

Özellikle hamilelik döneminde oluşan çatlaklar kadınların korkulu rüyasıdır. Ciltteki çatlaklar henüz kırmızı-morumsu renkteyken yani, renkleri solup kalıcı olmadan fark ettiğiniz anda onlara müdahale etmeniz etkili olabilir. Bazı doğal çözümlerle çatlaklara karşı önlem almanız veya görünümlerinin daha az belirgin olmasını sağlamanız mümkün. Peki nedir bu doğüal çözümler?

Cilt Çatlaklarına Karşı Doğal Çözümler

Cilt çatlakları için doğal çözümler dendiğinde genellikle bitkisel yağlarla yapılan masajlar önerilir. Eğer çatlaklarda gözle görülür bir iyileşme istiyorsanız erken müdahale etmeniz ve düzenli olarak uygulamanız gerekir. Yine de bilinmelidir ki, uzun süre önce oluşmuş olan ve beyaza yakın bir renk alan çatlaklar, bu terapiler sonucunda iyileşmeyebilir.

Cilt çatlakları için önerilen yağların başında badem yağı gelir. Özellikle hamilelik döneminde kadınların güvenle uygulayabileceği bir yağdır. Badem yağı E vitamini bakımından oldukça zengindir. E vitamini cildin kolajen ve elastin içeriğini arttırmaya yardımcı olur. Hemen Hemen herkesin mutfağında bulunan zeytinyağı da çatlak önleyici olarak kullanılır.

Lavanta ve papatya yağlarını karıştırarak elde edilen kaqrışımda nemlendirici ve iyileştirici özelliklere sahiptir. Aloe vera bitkiside yine çatlaklara karşı etkilidir. Üzüm çekirdeği yağı da çatlakların tedaviisnde kullanılır.

Cilt Çatlaklarının Nedenleri?

- Hamilelik

- Vücut çalışmak

- Ergenlik dönemi

- Sık sık kilo alıp verme

- Kortizon tedavisi görmek

- Genetik faktörler

- Ciltte kolajen lif eksikliği

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal