Cilt Bakımı ve Alışkanlıklarınızı Değiştirin

İnsanın kendini iyi hissetmesi her ne kadar içten gelen bir duygu olsa da aynada gördüğümüz biz mutsuz olmamanıza neden olabilir. Sağlıklı kiloda olmak, saçlarımızın parlak ve dolgun durması, cildimizin pürüzsüz görünmesini isteriz. Peki neler yapabiliriz? Detaylar haberimizde…

03.07.2020-11:59 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-11:38) Cilt Bakımı ve Alışkanlıklarınızı Değiştirin

Kişisel bakım ve yaşama alışkanlıklarımız nasıl göründüğümüzün birebir yansır. Aslında ne yaparsak onun karşılığını alırız. Her yaşta bakımlı ve güzel olabilirsiniz.

GÜNLÜK CİLT BAKIMI NASIL OLMALI?

Cilt bakımının temeli düzenli temizlemekten ve nemlendirmekten geçer. Ne yaparsanız yapın sürekliliği olmaz. Hatta azaltmanız bile gerekebilir. Amerika’da yapılan bir araştırmada kadınların ortalama on ürün kullandıkları ortaya çıkmış, fakat kullanılması gereken ürün sayısının dört olması gerektiği söylenmiş.

20’Lİ YAŞLARDA CİLT BAKIMI

20’li yaşlar cildinizin en diri, sıkı ve sağlıklı olduğu anlardır. Bu yüzden cildiniz için hem en az ürün kullanmanız gerekir. Eğer hala kontrol edemediğiniz sivilce probleminiz var ise mutlaka bir dermatoloğa gitmelisiniz. Cilt temizliğinde daha çok jel ya da köpük formda bir yıkama ürünü kullanılmalı, hormonların güçlü çalıştığı ve yağ bezlerini uyardığını da düşünürsek, nemlendiriniz su bazlı olmasına dikkat etmelisiniz.  Cildinize yoğun şekilde kapatan ten makyajlarından uzak durmalısınız. Güneşten korunmak için mutlaka su bazlı güneş kremleri kullanmalısınız.

30’LU YAŞLARDA CİLT BAKIMI

30’lu yaşlar cildin bir anda değiştiği, hatta yaşlanıyorum dedirttiği bir dönemdir. Cilt incelmeye ve dış etkenlere karşı hassaslaşma başlar. 20’li yaşlarda oluşan yağlanma gözle görülür şekilde azalır hatta cilt bu dönemde nemini kaybetmeye başlar.  Eğer gün içinde yüzünüzün kuruduğunu hissediyorsanız yoğun bir nemlendirici kullanmaya başlamalısınız. Yıkama jeli ya da köpüğü kullanıyorsanız ve yıkadıktan sonra geriliyor ise cildiniz içim temizleme sütlerini deneyebilirsiniz.

40’LI YAŞLARDA CİLT BAKIMI

40’lı yaşlarda genel olarak nemin, elastikiyetin, kas hacminin ve tonunun, yumuşak doku tabakasının ve kemik yoğunluğunda azalmalar görülür. Bu yaşta hyalüronik asit ve gliserol içeren eskiden kullandıklarınıza göre daha yoğun kremler tercih etmelisiniz. Antioksidan serumları ve güneş koruyucuları düzenli kullanmaya devam etmelisiniz. Cildinizi kurutacak ürünlerden ve uygulamalardan uzak durmalısınız. Estetik işlemler için ise değişmeyi değil, eksileni olabildiğince doğal hali ile yerine koyabilmeyi hedefleyen işlemlere başvurabilirsiniz.

50’Lİ YAŞLARDA CİLT BAKIMI

50’li yaşlar ve sonrası bu zamana kadar yapmış olduğunuz yatırımların karşılığını alacağınız en güzel yaşlar. Bu yaşlarda da temizlemeye ve nemlendirmeye mutlaka devam edilmeli, cildin kurumasına izin vermemek önemlidir. Cilde nemlendirmek oldukça önemlidir. Cildiniz için olgun kategorisine giren kremleri tercih edebilirsiniz. Retinol içerikli olan kremler cildinize iyi gelecektir. Güneş koruyucu hiç olmadığı kadar önemlidir ve gün içinde sık sık tekrarlamalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal