Çilekli Tart Nasıl Yapılır? Çilekli Tart Tarifi

Güneş yüzünü iyice göstermeye başladı. Yazın lezzetli ve ferah meyveleri mutfaklardaki yerini aldı. Meyvenin içine girdiği herşey daha da enfes hale gelirken size harika bir tart tarifimizle merhaba dedik. Peki çilekli tart nasıl yapılır? İşte tadı damaklarda kalacak leziz bir tarif.

Çilekli Tart Nasıl Yapılır? Çilekli Tart Tarifi

Aniden gelen misafirlere hızlıca yapabileceğiniz çilekli tart tarifi. Özellikle ısınan havalara oldukça yakışan ve hafif  bir tatlı olan çilekli tart, efsanel bir lezzete sahiptir. Çilek yerine üzerine mevsimin başka meyvelerini de ekleyebiilirsiniz. Dilerseniz çilek sosu da hazırlayabilirsiniz. Peki, çilekli tart nasıl yapılır? İşte çilekli tart için malzemeler... 

 ÇİLEKLİ TART TARİFİ
 

Keki için;

-2 yumurta
-1 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı süt
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağ
-Kabartma tozu, vanilya
-Un

Muhallebisi için;

-2 su bardağı süt
-1 yumurta sarısı
-3 çorba kaşığı şeker
-2,5 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı tereyağı
-1 vanilya

Üzeri için;

-Çilek ya da çilek sosu 

Çilekli tart nasıl yapılır? 

-İlk olarak sıvıları mikserle çırpın ve kabartma tozu ile unu da ekleyip çok az karıştırın.
-Hamuru tart kalıbınıza boşaltın (Tart kalıbı yoksa orta boy borcamda da olur.)
-Muhallebi için vanilya ve tereyağı dışında tüm malzemeleri pişirin. Koyulaştıktan sonra ocağı kapatın
-Tereyağı ve vanilyayı da ekleyip karıştırılır.
-Ilımış olan kek tart kalıbından çıkarılıp ters çevrilir. Muhallebi üstüne dökülür, kaşık yardımıyla düzeltilir.
-Soğuduktan sonra üzerini çilekle ya da çilek sosuyla süsleyebilirsiniz

 Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri