Cildin Yenilenmesini Sağlayan Besinler

Birçok kadın cildinin daha iyi görünmesi için kırışıklık engelleyici cildi besleyen kremler kullanıyor. Ancak bunun yerine beslenme ve yaşam tarzında yapılabilecek birkaç dokunuş cilt sağlığını korumada oldukça önemlidir. Peki, cildi yenileyen besinler nelerdir? Hangi besinler cilde iyi gelir? İşte detaylar...

03.09.2020-16:37 - (Son Güncelleme: 03.09.2020-17:08) Cildin Yenilenmesini Sağlayan Besinler

Gün içerisinde bol su tüketmek, hafif egzersizler yapmak, sigara ve alkolden uzak durmak, kafein tüketimini azaltmak ve sağlıklı beslenmek cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir. Özellikle cildin yenilenmesine katkı sağlayan bazı yiyecekler var ki bunları mutlaka tüketmeniz gerekir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Evrim Demirel, sizin için cildi yenileyen besinleri bir araya getirdi. İşte detaylar…

YUMURTA

Kolajen cildin yenilenmesi ve dokularının iyileşmesi açısından önemli bir proteindir. Yumurtanın beyazı, glisin ve prolin de dahil olmak üzere kolajeni oluşturan birçok amino asidi içerdiği için en iyi kolajen kaynakları arasında yer alır. Aynı zamanda elbette ki sadece yumurta beyazı yerine tüm yumurtayı tüketmek, kolajen desteğinin yanı sıra sağlıklı yağ ve yüksek kalitede protein sağlar. Sağlıklı bir kişi günde bir adet haşlanmış yumurta tüketerek cildinin yenilenmesine katkı sağlayabilir.

CEVİZ

Cilt sağlığı açısından birçok faydası bulunan ceviz; vücudun kendi kendine üretemediği serbest yağ asitleri olan omega-3 ve omega-6'dan zengindir. Bunlar cildin elastikiyetini artıran, sarkmasını engelleyen ve cildin genç kalmasını sağlayan kolajenin sentezlenmesinde önemli bir rol oynar. Bunun yanı sıra cildin zararlı etkenlerden korunmasını sağlayarak kalkan görevi gören, yara iyileşmesi ve bakteri iltihaplanmasında mücadele eden çinkodan da bir hayli zengindir. Günlük yaşantımızda ara öğünlerde ya da kahvaltılarınızda her gün 2 ya da 3 tam ceviz tüketmek cilt sağlığı açısından önemlidir.

AY ÇEKİRDEĞİ

Ay çekirdeği cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olan linoik asit bakımından zengin bir besindir. Yaşlanma ile ilişkilendirilen hücresel inflamasyonu azaltıyor. Haftada 2 veya 3 kez bir avucu geçmeyecek şekilde ay çekirdeği tüketmek cildin yenilenmesine yardımcı olur.

AVOKADO

Avokado serbest yağ asitleri açıcından en zengin besinlerdendir. Cilt sağlığında iyi bir antioksidon olan A ve C vitaminleri içerir. Avokadoyu doğrayarak salatalarınızın üzerine, smoothienize veya püre yaparak ana et yemeklerinizin yanında garnitür olarak ekleyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal