Cildin Nefes Alması İçin Ne Yapılmalı?

Hiç şüphesiz, herkes sağlıklı görünen bir cilde sahip olmak ister. Günümüzde stres, uykusuzluk, yoğun çalışma temposu, sigara gibi pek çok nedenle cildimiz deformasyona uğramaktadır. Peki, bu faktörlerin olumsuz etkisini azaltmak ve cildin nefes alması için ne yapılmalı? Detaylar haberimizde…

23.06.2020-12:23 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-12:19) Cildin Nefes Alması İçin Ne Yapılmalı?

DOĞRU BİR CİLT BAKIMI İÇİN İPUÇLARI

Sağlıklı bir cilt için alışkanlık haline getirilmesi gereken en temel bakım uygulamaları, günlük cilt temizliği ve düzenli peeling yapmaktır. Cildinizin yapısına göre satın alacağınız veya evinizde hazırlayacağınız ürünlerle bu uygulamaları rahatça yapabilirsiniz.

Cildin nefes alması için gündelik bakım ile, gün boyunca cilt yüzeyine temas eden toz, kir, bakteri gibi zararlı maddelerden cildinizi arındırmış olursunuz. Sadece bu rutin işlem uygulandığında bile cilt yapınızın değiştiğini; daha temiz ve pürüzsüz bir hale kavuştuğunu hissedebilirsiniz. Belli aralıklarla yapacağınız peeling işlemleriyle ise daha derinlemesine bir arındırma gerçekleştirmiş olursunuz.

GÜNLÜK CİLT BAKIMI NASIL OLMALI?

- Her sabah güne başlarken yüzünüzü cilt temizleyici ile yıkamalı ve ardından nemlendirici kreminiz ile beslemelisiniz. Özellikle temizleyicinizi seçerken cildinizin kuru, yağlı veya karma yapısıyla uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz.

- Gün sonunda ise ilk işiniz, makyajınızı temizlemek olmalıdır. Daha sonra, sabah kullandığınız temizleme losyonu ile bakımınıza devam edebilirsiniz. Cilde çok zarar veren hataların başında, makyaj ile uyumak gelmektedir.

- Sonraki adım ise, tonik kullanmaktır. Tonik, cildin ölü derilerini soyar, cildi gün içinde maruz kaldığı zararlı etkenlerden arındırır ve derinlemesine temizler. Böylece cildiniz kirlerden tamamen kurtularak son adıma hazırlanmış olacaktır. Tonik olarak market ürünü kullanmak istemezseniz, gül suyu da harika bir arındırıcıdır.

- Eğer özel olarak cilt problemleriniz için bir ürün kullanıyorsanız (serum, sivilce veya akne karşıtı ürünler gibi) son adımdan önce, tonik sonrası bu ürünü uygulayabilirsiniz.

- Son olarak ise herkes tarafından bilinen cilt nemlendirme işlemi yapılmalıdır. Her ne kadar bilinse de çoğu zaman atlanan veya özensiz yapılan nemlendirme işlemi, aslında cildin nefes alması için en önemli adımlardandır. Düzgün nemlendirilmeyen bir cilt, ihtiyacı olan yapısal maddeleri üretemez. Kuru bir cilt, dışarıdan gelecek zararlara da savunmasız kalacaktır. Cildi nemlendirmek, cilt yüzeyinde koruyucu bir tabaka işlevi görür. Ciltteki su, yağ ve asitlerin doğal dengesini korur.

PEELİNG NASIL YAPILMALI?

Peeling, mikro tanecikler yardımı ile cildi ölü hücrelerden arındırma ve cilt gözeneklerini açma işlemidir. Zaman içinde gözeneklerin içine dolan ve tıkanmalarına sebep olan makyaj kalıntıları, kir ve bakteriler cildin yıpranmasına neden olmaktadır. Bunu önlemek için en ideal yol, haftada en az bir kere peeling yapmaktır. Bu işlem, cildinizin tüm yorgunluğunu alarak, nefes almasını sağlar.

Yüzünüzü temizleme jelinizle yıkayıp temizledikten sonra peeling karışımı yüzünüze uygulanmalıdır. 2-3 dakika kadar, yuvarlak hareketlerle masaj yapıp sonra cildinizi ılık su ile durulayabilirsiniz. 

Cilt gençleştirici, beyazlatıcı, nemlendirici gibi maskeler kullanıyorsanız, peeling sonrasında bu maskeleri uygulayabilirsiniz. Bu şekilde maskenin etkisi de artacaktır.

Cildin nefes alması için yukarıdaki pratikleri yaşamın bir parçası haline getirmek ve olabildiğince ihmal etmeden uygulamak gerekmektedir. Güzel görünen pırıl pırıl bir cilt, onu temiz tutmak ve korumakla mümkündür. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal