Cildi Pürüzsüzleştiren Şeyler

Pürüzsüz bir cilt her kadının hayalidir. Ancak bunu hayalden gerçeğe dönüştürmek biraz zor olabilir. Sizin için cildi pürüzsüzleştiren şeyleri bir araya getirdik. Peki, pürüzsüz bir cilde sahip olmak için ne yapmak gerekir? Konuya ilişkin detaylar haberimizde…

23.06.2020-12:15 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-12:05) Cildi Pürüzsüzleştiren Şeyler

CİLDİMİZE NASIL YAKLAŞMALIYIZ?

Doğduğumuz anda itibaren, bizimle büyük bir yolculuğa çıkan cildimiz, gündelik hayatta birçok etkiye de maruz kalmaktadır. Egzoz dumanından hava kirliğine, kimyasal ürünlerden yediğimiz katkı maddeli gıdalara kadar, en ufak bir şey bile cildimizde etkisini hemen göstermektedir. Gündelik hayatın karmaşasında yeterince ilgi gösteremediğimiz cildimize, eve gittiğimizde, iş günlerinden arta kalan tatil süreçlerinde, geceleri yatmadan önce veya banyoya girdiğimiz zamanlarda göstereceğimiz en ufak özen bile karşılığını bulacaktır. Cildin pürüzsüzlüğe gereksinimiz vardır.

Cildi Pürüzsüzleştiren Şeyler, onun gözeneklerini açmaya yarayan, onu sıkılaştıran, onu yumuşatan, onun hava almasını sağlayan elementler olup; bunlar nemlendiriciler, maskeler, serumlar şeklinde kullanıldıkları gibi, doğal yağlar, gülsuları, temizleme losyonları, temizleme suları, temizleme sütleri şeklinde de olabilir.

Hangi cilt tipine sahip olduğumuzu öğrendikten sonra, cildimizi korumak adına, elimizden geldiğince sağlıklı beslenmeye ve uyku düzenimize dikkat etmeye de çalışmamız ilk aşamada önem arz etmektedir.

CİLDİN PÜRÜZSÜZLÜĞÜ NEYE BAĞLIDIR?

Cildin pürüzsüzlüğü birçok iç ve dış etmene bağlıdır. İç etmenler arasında, cinsiyeti, genetik faktörleri, hormonal dengeyi, yaş etkisini sayabiliriz. Dış etmenler arasındaysa, yaşam standartlarının çerçevesini, iş yaşamının yoğunluğunu, uyku düzenini, beslenme düzenini, girilen ortamları, maruz kalınan manyetik enerjiyi, radyasyonu, sigarayı, içkiyi gösterebiliriz.

Cildi Pürüzsüzleştiren Şeyler, yaşam kalitesiyle doğru orantılı olarak doğal şekilde elde edilen malzemeler veya satın alınan kimi ürünlerdir.

PÜRÜZSÜZ BİR CİLDE SAHİP OLMAK İÇİN NELER YAPILMALIDIR?

Cildi Pürüzsüzleştiren Şeyler, denildiğinde, bu konuyu ikiye ayırabiliriz:

  • Katkısız, doğal şeyler
  • Satılan kimi ürünler

Katkısız Doğal Şeyler, çevremizde kolayca bulabileceğimiz, kendimizin de yetiştirme yahut satın alma olanağı olan malzemelerdir.

Bunların başında su gelmektedir. Günde 1-2 lt. su tüketmemiz, cildimizin yumuşamasını ve parlak görünmesini sağlayacaktır.

Bebeksi bir cilde sahip olmanın diğer bir yolu da, günde 6-9 saat arasında, düzenli şekilde uyuyabilmektedir. Uyku düzenimiz bozulduğunda, biyolojik saatimiz de ritmini şaşırdığı için, cildimizde kuruluklar, çatlamalar, yağlanmalar, çizgilenmeler meydana gelir. Gözlerimizin altları çöker, gözeneklerimiz tıkanır.

Bir zamanların güzellik abidesi olarak tarihe geçen, ünlü oyuncu Sophia Loren’in önerdiği ve ev yapımı salçayla yapılan güzellik maskesinin uygulanması da cildinizde inanılmaz değişimlere yol açacaktır. Üç yemek kaşığı ev yapımı domates salçasını, zeytinyağıyla seyreltip, cildinize sürmeniz ve yaklaşık 30 dakika kadar bekletip, ardından ılık suyla yıkamanız isabetli olacaktır. Yüzünüzü yıkadıktan sonra, gülsuyuyla da cilalamanız, doğallığı ve pürüzsüzlüğü arttıracaktır.

Haftada 3 kere yüzünüzü doğal maden suyuyla silmeniz de pürüzsüz bir cilt için iyi olacaktır. Bir şişe maden suyunu pamuğa döküp, yüzünüzün her yerini, özellikle ‘T bölgesinden’ başlayarak boynunuza kadar uzayan bölgeyi silmeniz gerekmektedir.

İçtiğiniz Türk kahvelerinin telvelerini değerlendirmek de cildinizi yumuşatmak adına geçerli bir yöntemdir ve hayli pratiktir. Telveleri yüzünüze, boynunuza, ellerinize sürebilirsiniz. Sürdüğünüz malzeme iyice kuruduğunda, cildinizi ılık suyla yıkayabilirsiniz. Telvenin gliserin etkisini anında fark edeceksiniz.

Cildi Pürüzsüzleştiren Şeyler kapsamına giren kimi satılan ürünlerse, herhangi kozmetik mağazasından veya alışveriş merkezinden edinebileceğiniz malzemelerdir. Özellikle, salatalık özlü, su bazlı, gül katkılı, anti-aging etkisi güçlü ürünlerin seçilmesi önerilmektedir. Hafta en az bir kere ‘peeling’ yapmak da gerekmektedir. Günde bir kez, bir tonikle cildi silmek de işe yarayacaktır.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal