Cildi Kırıştıran 4 Neden!

Estetik operasyonlardan önce bazı şeylerden kaçınarak da kırışıklıkların önüne geçmek mümkün.Genellikle 30'ların ortalarına gelindiğinde göz çevrelerinde fark edilen kırışıklıklar bir süre sonra aynaya bakma isteğinizi azaltabilir.Peki, cilt kırışıklığına sebep olan etkenler neler? İşte tüm merak edilenler...

23.04.2018-17:52 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-17:37) Cildi Kırıştıran 4 Neden!

Genellikle 30'ların ortalarına gelindiğinde göz çevrelerinde fark edilen kırışıklıklar bir süre sonra aynaya bakma isteğinizi azaltabilir. Doğru beslenme ve yaşam tarzına sahip değilseniz kaz ayakları, alında yerleşen derin kırışıklıklar ve yaşlanmaya bağlı izler derken cildiniz beklediğinizden de erken kırışabilir. Bunun önüne geçmek için yapılan çeşitli estetik operasyonlar var ancak bazı şeylerde kaçınarak da kırışıklıkların önüne geçmeniz mümkün.

YAŞLANMA

Yaşlanmakla birlikte cilt hücreleri daha yavaş bölünür ve "dermis" olarak adlandırılan cildin iç katmanı incelir. Bu cildin yapısını ve esnekliğini geri almaya başlar. Yaşlandıkça cilt üzerinde nem tutma yeteneğini de kaybetmeye başlar. Daha az yağ üretir ve daha yavaş iyileşir. Tüm bunlar kırışma sürecine katkıda bulunur.

YÜZ KASI KASILMALARI

Kaşlarınızı çatma sonucu oluşan kırışıklıklar ve göz çevresinde oluşan "kaz ayağı" olarak da adlandırılan kırışıklıklar yüz kas kasılmalarından kaynaklanabilir. Gülmek, kaşları çatmak, gözleri kısarak bakmak ve diğer yüz ifadeleri kırışıklıkların daha belirgin olmasına neden olabilir.

GÜNEŞ ETKİLERİ

Güneş cildinize zarar verir. Bu kırışıklıklara neden olur. Önlemek için 10:00-16:00 saatleri arasında güneşten uzak durmak gerekir. Hatta kışın havanın bulutlu olduğu günlerde dahi güneş koruyucu kremler kullanmak yarar sağlar.

SİGARA İÇMEK

Sigara cilt yapısının önemli bir parçası olan kolajen üretimini engeller. Kolajen cildin yaşlanmasını durduran, kırışıklıkları azaltan, saçları ve tırnakları güçlendiren doğal bir aminoasittir. Cildin çökmesini önler, ona sıkılık ve dirilik verir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal