Cilde Muzun Faydaları

Muz yararlı ve genelde birçok kişi tarafından sevilerek tüketilen lezzetli bir meyve ancak sadece bir yiyecek değil! Muzun cilt için de çok sayıda yararı bulunuyor! Peki, Cilde muzun faydaları neler? Detaylar yazıda!

23.06.2020-11:22 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-11:17) Cilde Muzun Faydaları

MUZUN CİLDE YARARLARI NE?

Muzun cilde yararları içindeki A ve C vitaminleri sayesinde oldukça fazladır. Muzun kabuğu da güzellikte ve cilt bakımında çok etkilidir.

Muzun cilt için faydaları şunlardır:

  • Ciltteki kolajen üretimini hızlandırır; cildin daha genç görünmesini sağlar
  • A vitamini cilde nem verir
  • Matlaşan cildi canlandırır
  • Hasar gören, yıpranmış ciltleri onarır
  • Pürüzlü cildi yumuşatır
  • Sivilce ve akne eğilimli ciltlerde yağ dengesini sağlar
  • Yaşlanma sürecini yavaşlatır
  • Muz sadece maske ile değil tüketildiğinde de cildi güzelleştirir

Muz tüketerek ve cilt bakımı uygulayarak cildinizi hem dıştan hem içten yenileyici, canlandırıcı biçimde besleyebilirsiniz.

MUZUN İÇİNDE CİLT İÇİN YARARLI NELER VAR?

Muzun içindeki birçok madde cilde büyük yarar sağlıyor. İçeriğindeki A vitamini solmuş, matlaşmış ve kuru ciltler için etkili bir şifa kaynağı! Ayrıca uzmanlar A vitamini içeren muzun koyu renk lekeleri açtığını, sivilce izlerini de yok ettiğini belirtiyorlar.

Potasyum içeriği ise cildin susuz kalmasının etkilerini hafifletir ve cilde nem kazandırır.

Muzun içinde B vitaminleri de bulunuyor. B vitaminleri ile yaşlandırıcı etkiler (Serbest Radikaller vb.) hafifletiliyor.

Cilde muzun faydaları; muzdaki c vitamini ise cilt için önemli olan bir hormonu tetikliyor: Kolajen! Kolajen üretimi arttıkça cilt gençleşiyor.

Çinko ise akne oluşumuna sebep olan mikroplara karşı oldukça etkilidir.

E vitamini cilt bakımı için en önemli kaynaklar arasında ve muzun içinde de bulunuyor. Cildi koruyor. Erken yaşlanmayı önlüyor ve özellikle serbest radikallerin cilde zarar vermesini engelliyor.

Amino asit ise cildi besleyici bir etki yapıyor! Elastikliğini ve yağ dokusunu koruyor!

Lektin; bu madde ise ciltte istenmeyen sivilcelere neden olan bakterilere karşı son derece etkili savaşıyor.

Muzun cilde olumlu etkileri nedeniyle birçok maske tarifi de uygulanıyor.

CİLT BAKIMI İÇİN MUZ MASKESİ NASIL HAZIRLANIR?

Cilde muzun faydaları; muzun zengin içeriğinden faydalanmak için çeşitli muz maskeleri hazırlayabilir ve cildinize bunları uygulayabilirsiniz. İşte etkili olabilecek muz maske tarifleri!

MUZ İLE CİLT PEELİNGİ

1 çorba kaşığı kadar Hindistan cevizi sütü, yarım olgunlaşmış muz ve 2 çorba kaşığı pirinç gerekli olan malzemelerdir. (Pirinç pişmiş olmalıdır)

Bu karışımın püf noktası kalın bir macun kıvamında maskeyi hazırlamaktır. Macun ile yüzünüze masaj yapın ve sonrasında da bol su ile yıkayın. Su soğuk olmalıdır.

MUZ MASKESİ İLE PARLAK CİLT

1 tane olgunlaşmış muzu ezin ve üzerine bir limon suyu ekleyerek karıştırın. Bu karışım 20 dakika yüzünüzde beklemelidir. C vitamini içeriği cildinizi mat ve solgun görünümden arındıracak, enerjik görünmenizi sağlayacaktır. Lekeleri azaltmada da etkili bir muz maskesidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal