Çılbır Nasıl Yapılır? Çılbır Tarifi

Protein ve vitamin deposu olan yumurta ile yapılan onlarca yemek var. Bunlardan biri de çılbır... İşte hem sahurda hem de iftarda afiyetle yiyebileceğiniz enfes çılbır tarifi.

08.05.2019-13:29 - (Son Güncelleme: 08.05.2019-13:10)

Hem protein hem de kalsiyum bakımından ihtiyacnız olan vitamini sağlayacak çılbır tarifi, iftar ve sahur menünüz için ideal bir seçim olacaktır. Yapımı çok basit ve zamanınızı fazla almayacak olan çılbır tarifini sizinle paylaştık. 

ÇLBIR TARİFİ

Malzemeler:

-6 bardak su
-3 yumurta
-1 kaşık üzüm sirkesi
-3 kaşık yoğurt
-1 diş sarımsak
-2 tatlı kaşığı tereyağ
-Pulbiber-kekik-tuz

Hazırlanışı:

-Suyu derin bir kaba koyun ve fokurdamaya başlayınca altını kısın.
-Kaynayan suya sirke dökün ve kaşık yardımıyla bir girdap oluşturarak içine yumurtaları kırın.
-Yumurtaların eşit bir şekilde pişmesi için ara sıra karıştırarak beyazları yumurtanın etrafına toplayın.
-Yumurta sarıları sulu beyazlar tam pişmiş olmalıdır. 3-4 dakika pişirmeniz kafi olacaktır.
-Yumurtaları servis tabağına alın.
-Bir kasede yoğurdu karıştırın ve sarımsakları rendeleyerek içine ilave edin.
-Küçük bir tavaya tereyağını ekleyin ve içine nane ve pulbiberi serpin.
-Pişmiş olan yumurtaların üzerine önce yoğurdu sonra da tereyağı ilave edin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal