Son dönemlerde oldukça fazla rağbet edilen ve kahvenin yanında vazgeçilmezimiz olan kruvasanıevde de çok basit bir şekilde yapabilirsiniz. Haydi gelin beraber deneyelim. İşte gerekli malzemel ve püf noktaları ile çikolatalı kruvasan yapımı…

MALZEMELER

4,5 su bardağı un
Yarım paket yaş maya (21 gram)
50 gr tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta(birinin sarısı üzerine)
Yarım paket margarin

İçi için: Sarelle

Üzeri için: Yumurta sarısı

YAPILIŞI

İlk önce sütü ısıtın. Sütü ısıttığınız kabın içine ufaladığınız mayayı ve şekeri koyarak eriyene kadar çırpın. Unun tamamını geniş bir kaba koyun. Ortasını çukur olacak şekilde açın ve hazırladığınız mayayı ekleyin. 10 dakika kadar ön mayalanma için bekleyin. Ön mayalanma sona erince geri kalan tüm hamur malzemesini yoğurma kabına koyarak kaba yapışmayan bir hamur oluşuncaya kadar yoğurun. Kabın üzerini streç film ile örterek ılık bir yerde yaklaşık yarım saat dinlendirin. Hamur iki katına kadar kabardıysa mayalama işleminiz olmuştur demektir. Mayalama işleminden sonra hamurunuzu hafif unlanmış tezgaha alın ve 1,5 cm kalınlığında kare biçiminde açın.

Açtığınız hamurun yüzeyini üç parça gibi düşünün, sağ ve sol taraflara tereyağını elinizle uygulayın, bu parçaları ortada birleştirin. Bu işlemi bitirdikten sonra hamuru sığacağı bir kaba alın üzerini streç film ile kaplayarak dolapta ortalama 10 dakika dinlendirin. Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın (hamuru açma, yağlama, katlama ve dolapta dinlendirme) İşlemleri 2 kez daha yaptıktan sonra hamuru son kez unlanmış tezgaha - üzerinde yarım cm kalınlığında yuvarlak açın. Üçgen elde edecek şekilde kesin. Geniş kısmına 1 tatlı kaşığı sarelle ekleyin. Geniş kenardan başlayarak hamuru yuvarlayın. Hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 5 cm aralıklarla koyun.

10 dakika kadar dinlenmesinin ardından üzerlerine 1 adet yumurta sarısı sürerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında ortalama 15 dakika pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı doğru kaydırın.