Çikolatalı İbiza Tatlısı Nasıl Yapılır? İbiza Tatlısı Tarifi

Görüntüsü gibi tadı da şahane olan çikolatalı ibiza tatlısına bayılacaksınız! Peki çikolatalı ibiza tatlısı nasıl yapılır? İşte çikolatalı ibiza tarifi tüm detaylarıyla…

Çikolatalı İbiza Tatlısı Nasıl Yapılır? İbiza Tatlısı Tarifi

Çikolatalı İbiza Tatlısı Nasıl Yapılır? İbiza Tatlısı Tarifi

 

Evde bulabileceğiniz malzemelerle kolayca yapabileceğiniz çikolatalı ibiza tarifine yiyen herkes hayran kalacak. Çikolatalı ibiza tarifi detaylarıyla…

MALZEMELER

2 paket yulaflı bisküvi

1 litre süt

1 su bardağı tozşeker

1 su bardağı un

3 yemek kaşığı kakao

1 çay bardağı damla veya bitter çikolata 

1 poşet krem şanti

1 büyük çay bardağı süt

İÇİNE

Muz ya da çilek 

YAPILIŞI

İlk önce bisküvileri mutfak robotundan geçirin ve bisküvileri yayacağınız tepsiye tereyağı sürün. Bir tencereye süt, şeker un ve kakaoyu koyup muhallebi formuna gelene kadar ocakta ısıtmaya devam edin. Altını kapattığınız muhallebinin içine çikolatayı ve vanilyayı koyun ve birkaç dakika kadar çırpın. Ardından hazırladığınız karışımı tepsiye yaydığınız bisküvinin üzerine eşit bir şekilde yayın ve soğuduğunda buzdolabına koyun. 4-5 saatin üstünde buzdolabında bekletin. Üstü kurumaması için streç ile sarın. 

Sonrasında krem şantiyi süt ile çırpın ve muhallebinin üzerine eşit bir biçimde kaşıkla yayarak tekrar buzdolabına koyun. Üstüne sürülen bu karışımın da donması için en az 1 saat kadar daha buzdolabında bekletin. 

Servis ederken istediğiniz genişlikte tatlıları dilimleyin ve muz veya çilek koyup rulo haline getirin. Afiyet olsun!

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR