Çikolatalı Dudak Nemlendiricisi

Yaz kış dudaklarınızda çatlama, kızarıklık ya da kuruluk gibi problemler görebilirsiniz. Oldukça hassas olan dudaklarınızın bakımı da vücudunuz kadar önemlidir. İşte size evde kendi dudak kreminizi yapmanın tarifini hazırladık….

06.07.2020-16:23 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-15:49) Çikolatalı Dudak Nemlendiricisi

Bakım yapmanın en güzel hali kullandığınız ürünlerin doğal olmasından kaynaklıdır. Dudaklarınız güneşin etkisiyle kurumalar yaşayabilir.  Bunu engellemek için ve nemli dudakların güzel görünümüne kavuşmak için evde kendi dudak nemlendiricinizi yapabilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 adet yuvarlak boş metal kap
  • 3 tatlı kaşığı balmumu
  • 3 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı
  • 1 tatlı kaşığı kakao (nutella ya da eritilmiş çikolata da kullanabilirsiniz)

Nasıl Yapılır?

Balmumu ve Hindistan cevizi yağını ısıya dayanıklı cam bir kaba koyun. Benmari yöntemi ile kısık ateşte ikisini de eritin. (Dilerseniz mikrodalgada 2 dakikalık aralıklarla kontrol ederek de eritebilirsiniz) Karışımı bir kaseye döküp iyice karıştırın. Daha sonra üzerine kakao ya da çikolatayı ekleyerek iyice karıştırmaya devam edin. Çok bekletmeden karışımı kaplara dökün. Birini kendiniz kullanın birini sevdiğiniz birine hediye edin. Yapmanın, paylaşmanın ve yumuşacık çikolata aromalı dudakların keyfini çıkarın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal