Çiçekler İçin Nemli Ortam Nasıl Sağlanır?

Yaşam alanlarımızı güzelleştirmek için bakıp büyüttüğümüz nem seven bitkiler için havanın nemlendirilmesi gerekir. Peki, nem seven çiçekler için hava nasıl nemlendirilir? Detaylar haberimizde…

05.02.2020-11:46 - (Son Güncelleme: 05.02.2020-11:25) Çiçekler İçin Nemli Ortam Nasıl Sağlanır?

Evde yetiştirdiğimiz çiçeklerin bir kısmı tropikal ve bir kısmı da sis ormanı kökenlidir. Bu çiçekler nem sevdikleri ve sağlıklı gelişim gösterebilmeleri için bulundukları yerde havanın nemli olması gerekir. Nemli ortamları seven çiçekler yer değişikliği şoku yaşayabilirler. Bu nedenle bulundukları yer nemli tutulmalı ve yerleri değiştirilmemelidir.

ÇİÇEKLER İÇİN NEMLİ ORTAM NASIL SAĞLANIR?

Eviniz yeteri kadar büyükse dekoratif su fıskiyeleri en iyi yöntemdir. Boyu bir metre kadar olan fıskiye evde yeterli nemliliği sağlar. Fıskiyenin yanına orkide, aşk merdiveni, antoryum, guzmanya gibi çiçekler koyabilirsiniz. Fıskiye için yeterli yeriniz ya da bütçeniz bulunmuyorsa bir akvaryum hava motoru, ince bir hortum, ince bir boru ve kap ile de fıskiye yapabilirsiniz. Bunun tasarımını da dilediğiniz gibi yapmanız mümkün. 3-4 tane servis tabağının içini çakıl taşlarıyla doldurun. Kaplara taşların üzerini örtmeyecek şekilde su doldurun. Taşlar havanın sıcaklığına göre daha fazla suyu buharlaştırarak nemlendirici vazifesi görür. Bu servis tabakları saksıların altına konulmalıdır. Fakat saksı dipleri su ile temas etmemelidir. Böylece çiçekler için nem sağlanmış olur. Zaten nemli bir ortam varsa, çiçekleri toprak saksılara dikip saksıları bir arada tutarsanız ortamları sürekli nemli olur. Bu yöntemleri kullanarak çiçekleriniz için evi nemlendirebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra esinti çok önemlidir. Kışın hava soğuk olsa dahi, gün içinde pencereler sık sık açılarak ev havalandırılmalıdır. Yaz aylarında da günde en az 20 dakika vantilatör kullanılarak esinti sağlanabilir. Nemliliğin yanı sıra esinti kesinlikle ihmal edilmemelidir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal