Chia Tohumunun Saça Faydaları

Son yıllarda ismini çok sık duyduğumuz chia tohumu içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde saçlardan tırnağa kadar vücudunuzun tüm bölgelerini güzelleştirmeye yardımcı olur. Peki chia tohumunun faydaları nelerdir? Chia tohumu neye iyi gelir? Detaylar haberimizde…

04.09.2020-17:58 - (Son Güncelleme: 04.09.2020-17:56) Chia Tohumunun Saça Faydaları

Omega 6, B vitamini, C vitamini, demir ve magnezyum içeren chia tohumu; saç, tırnak, yüz güzelliği gibi vücudunuzun tüm bölgelerini güzelleştirmenize yardımcı olur. Sağlığa olan faydalarının yanı sıra saç sağlığını da etkileyen chia tohumunun saça faydalarını sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

SAÇLARINIZI CHİA TOHUMU İLE UZATIN

Yüksek oranda protein içeren chia tohumu,  saçların hızla uzamasına yardımcı olur. Saçlar keratin adı verilen proteinden oluşmaktadır. Chia tohumunda ise 23 farklı protein çeşidi bulunmakta. Böylece birbirleriyle etkileşime girdiklerinde saçlarınızın uzaması hiç de zor olmaz. Chia tohumu ile saçların beslenmesini sağlayan diğer ürünleri karıştırarak hazırladığınız maskenin etkisini daha fazla görürsünüz.

CHİA TOHUMU İLE SAÇLARINIZ IŞIL IŞIL OLSUN

İçeriğinde kimyasal madde bulunan şampuanlar ve saç bakım ürünleri saçlarınızın matlaşmasına neden olur. Chia tohumu ise içeriğindeki amino asitler sayesinde saçınıza parlaklık kazandırarak daha canlı ve dolgun görünmesini sağlar. Chianın bu etkisini sadece maske hazırlayarak değil, besin olarak tükettiğinizde de görebilirsiniz. Özellikle hazırladığınız enfes smoothielerinize chia ekleyerek saç bakımınıza içeriden de destek olabilirsiniz.

SAÇINIZDAKİ GRİLİKLERE SON!

Chia tohumunun içeriğindeki bakır, demir ve çinkodan da bahsetmek gerekir. İçeriğinde bulunan bu elementler sayesinde saçınızın uzamasına yardımcı olan chia tohumu, aynı zamanda gri saçlara da son vermenizi sağlar. Gri saçlar fazla melanin salgılanmasından dolayı ortaya çıkar. Chianın içeriğinde bulunan bakır ise melanin elementinin oluşmasını engelleyerek gri saç sorununu kökünden çözer.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal