Cevizli Tahinli Kurabiye Tarifi

Tahinli kurabiye denince ilk akla gelen tarif Cevizli Tahinli Kurabiye tarifidir.

03.07.2020-13:31 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:08) Cevizli Tahinli Kurabiye Tarifi
Bu tarifle beraber bol tahin tadı gelmektedir ve oldukça lezetlidir. Cevizli tahinli kurabiye tarifinde tahin bol miktarda konulduğu için tahin tadına doyulmaktadır. Kurabiye hamuru için tahin haricinde çok fazla malzeme gerektirmemektedir. Bu yüzden az malzeme ile bol lezzetli kurabiye elde edilmektedir. Ağızda dağılan bir tarif olması sebebiyle un kurabiyesine benzemektedir. Fakat bu tarifte ceviz ve tahin de olduğu için ekstra lezetli olmaktadır. Çok kolay bir şekilde hazırlanır ve aynı zamanda uzun bir süre tazeliğini de korur. Çabuk bayatlamadığı için ilk günkü tazeliğini uzun süre korumaktadır.

Cevizli tahinli kurabiye tarifi malzemeler;

• 1 su bardağı kadar toz şeker
• 1 su badağı kadar tahin
• 1 paketten biraz az margarin ya da tereyağı, oda sıcaklığında olmalı
• 1 adet yumurtanın sarısı (akı kurabiyenin üzerine sürmek için ayrılır)
• 1 paket vanilin
• Aldığı kadar un. Yaklaşık 3.5 su bardağı kadar almaktadır.
Üzerine sürmek için
• İnce kıyılmış ceviz
• Yumurtanın akı

Cevizli tahinli kurabiyenin hazırlanışı;

1. Malzemelerin tümü, şeker, tahin tereyeğı ya da margarin, yumurta sarısı ve vanilya sırasıyla derin bir yoğurma kabına alınır ve un kontrollü bir şekilde azar azar eklenerek hamur yoğrulmaya başlanır.

2. Un miktarı ele yapışmayan kıvama gelene kadar az az eklenir. Kontrollü bir şekilde ayarlanarak dökülür. Eğer kullanılacak olan tahin yoğun ise daha az un eklenerek karışım yapılabilir. Bu yüzden önce un az miktarda konulmalı sonra kontrollü bir şekilde tahinin yoğunluğuna göre unun devamı eklenmelidir.

3. Hamur yoğurulurken tam olarak birbirine yapışık bir hamur olmayacaktır. Fakat şekil vermek bu durumda da zor olmayacaktır. El ile yine de şekil alabilmektedir.

4. Yoğurma işlemi sona erdiğinde hamurdan ceviz boyutlarında bir parça kopartılır ve avuç içerisinde yuvarlanır.

5. Kurabiyelerin üst tarafları ilk olarak yumurta akına batırılır ve sonra ince kıyılmış olan cevize batırılır. Hamurun hepsi bu şekilde yapılarak tamamlanır.

6. Bir fırın tepsisine pişirme kâğıdı yayılır. Pişirme kağıdı yoksa az yağlanmış tepsi nin tüm yüzeyine yağ sürülür ve hazırlanan kurabiyeler tek tek tepsiye dizilir. Cevizli tahinli un kurabiyesi tarifi ile 30 adet kurabiye elde edilmektedir.

7. Cevizli ve tahinli kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir. Yaklaşık 30 dakikada pişmektedir. Üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.

Cevizli tahinli kurabiye tarifinin püf noktaları; eğer tereyağı seçilirse daha çok ağızda dağılan bir kurabiye elde edilir. Margarin seçilirse biraz daha sert olacaktır. Ayrıca kurabiye pişerken biraz yayılacaktır. Bu yüzden kurabiyeleri tepsiye dizerken biraz boşluklu dizilmesinde fayda bulunmaktadır. Kurabiyeler fırında pişerken üzerinin çatlaması gayet normaldir. Piştikten sonra tepside iyice soğuduktan sonra esas kıvamına gelecektir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal