Cevizli Poğaçayı Denediniz mi? Enfes Cevizli Poğaça Tarifi

Kahvaltıda sıcak yiyecekler seviyorsanız bu yumuşacık poğaça tarifini mutlaka denemelisiniz. Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek bu damak çatlatan lezzetin yapılışını sizler için derledik.

17.07.2019-12:05 - (Son Güncelleme: 17.07.2019-11:55) Cevizli Poğaçayı Denediniz mi? Enfes Cevizli Poğaça Tarifi

Kahvaltıda nar gibi kızartılmış, sıcak yumuşacık cevizli poğaça tarifine ne dersiniz? Kahvaltı çayınıza eşlik edecek bu enfes tarifin malzemelerini aşağıda sıraladık.

CEVİZLİ POĞAÇA TARİFİ  

MALZEMELER: 

1 tatlı kaşığı kuru maya,1/2 su bardağı ılık süt,4 yemek kaşığı sıvı yağ,1 tatlı kaşığı tuz,1 yemek kaşığışeker,3 su bardağı un,100 gram kaymak,1 su bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)

Üzeri için:

1 adet küçük boy yumurta, 2 yemek kaşığı susam

HAZIRLANIŞI: 

Mayayı yoğurma kasesine alarak ılık süt ile karıştırıp çözdürün. Üzerine sıvı yağı, tuzu ve şekeri katıp iyice karıştırın.Un ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur oluncaya kadar yoğurun ve üzerini bir bezle kapatıp yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakın. Dinlenen hamuru ikiye ayırıp her iki hamuru da dikdörtgen biçiminde, yarım parmak inceliğinde açın. Hamurların üstüne kaymağı sürün ve üzerine kıyılmış ceviz serpiştirin. Hamurları rulo yaparak 2-3 parmak kalınlığında dilimleyip 20 parça elde edin. Kestiğiniz dilimleri pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 25 dakika pişirin ve ılıdıktan sonra servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal