Ceviz Ağacının Altında Neden Oturulmaz?

Ceviz ağacı pek sevilen bir ağaç olsa da büyüklerimizin de bizi uyardığı gibi ceviz ağacı altında durmamak gerekir. Peki, neden? Cevizin faydaları nelerdir? Ceviz ağacının altında uyumak neden yanlıştır?

04.09.2019-15:21 - (Son Güncelleme: 17.01.2022-17:22) Ceviz Ağacının Altında Neden Oturulmaz?

Ceviz ağacı altında oturmak hem aile büyüklerimizce öğütlenen yapılmaması gereken bir davranıştır hem de bilimsel olarak bir sebebi vardır.

CEVİZ AĞACININ ALTINDA NEDEN DURULMAZ?

Ceviz ağaçları ya da yaprakları sülfür gazı salgıladıkları için ceviz ağacının altına oturulduğunda uyuşukluk ve sersemlik duyulur. Hatta bazı yörelerde "Ceviz ağacının altında oturan erken ölür." şeklinde sözler bile vardır. Sülfür gazı, havada var olan gazlardan daha yoğun olduğu için dibe çöker. Bu sebeple ceviz ağacı görenler mevcutsa şayet biliyorsunuzdur ağacın altında pek fazla ot, bitki benzeri şeyler fark etmek çok olası değildir. Ceviz güzeldir, sağlıklıdır, hatta bile gölgesi yeter ve sülfür gazının ozon tabakasını yenileme ve onarma özelliği de olduğu için bol bol yetişmesi iyi olacaktır. Fakat yine de ne olur ne olmaz insanların fazla olmadığı yerlere dikilmesinde yarar var.

CEVİZ AĞACININ ALTINDA NEDEN UYUNMAZ?

Bu söz, Toroslara hastır. Sülfür gazının ozon tabakasını tamir etme özelliğinin olması, ceviz ağaçlarının önemini vurguluyor. Sülfürün dibe çökmesi, uyuyan insanı öldürme potansiyeline ciddi manada sahiptir.  


CEVİZİN FAYDALARI

Ceviz metabolizmayı geliştirir. Kanseri önlemeye yardımcı besinlerdendir. Ceviz tokluk hissi vermektedir. Vücuda bakır, kalsiyum, demir, selenyum, çinko gibi mineraller vermektedir. Bağışıklık sistemini güvenli hale getirmektedir. Cildin uzun süre parlamasını ve güzel bir cilde sahip olunmasını sağlar. Aynı zamanda uykuya sebebiyet vermektedir.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal