Çaydanlıktaki Kireç Nasıl Temizlenir?

Sürekli kullanılan çaydanlık kısa zaman içinde kireçlenmeye yüz tutar ve bu kireçler temizlenmediği zaman çayın kalitesini düşürür. Peki, doğal yöntemler ile kireç nasıl temizlenir? Detaylar haberimizde...

25.02.2020-11:26 - (Son Güncelleme: 29.01.2022-10:30)

Sürekli kullanılan çaydanlık kısa zaman içinde kireçlenmeye yüz tutar ve bu kireçler temizlenmediği zaman çayın kalitesini düşürür. Kireçli bir çaydanlıkta demlenen çay, çayın lezzetsiz demlenmesine yol açar. Eğer yaşadığınız bölgenin suyu çok kireçliyse kısa zaman dilimleri içinde çaydanlıkları temizlemenizi öneririz. Peki, doğal yöntemler ile kireç nasıl temizlenir?

KARBONAT İLE ÇAYDANLIK KİRECİ TEMİZLEME

Karbonat ile çaydanlık kireci temizlemek için gerekli olan malzemeler: Karbonat, su, yumuşak bezler, demlik ucundan girebilecek bir fırça ve ovalama fırçası.


Bir fincan karbonatı çaydanlığın içerisine dökün. Çaydanlığa su ekleyip kaynatın sonrasında su kaynadıktan sonra 10 dakika kadar bekletin ve ısıtıcının üzerinden alarak, fırça yardımı ile çaydanlığın içini hafifçe ovalayın. Demliğin ucundan girebilecek bir fırça ile o bölgeyi de temizlemeniz yararlı bir adım olacaktır. Bu aşamada kendinizi yakmamaya dikkat edin. Sıcak suyun karbonat ile birlikte yakıcılığı artmaktadır. Eğer lekelerin tam olarak geçmediğini görürseniz, kaynamış suyun çoğunu döküp altında sadece bir miktar bıraktıktan sonra ek olarak içine karbonat dökebilir ve fırça ile ovalayıp macun haline getirerek çaydanlığınızı ovalayabilirsiniz.

SİRKE İLE KİREÇTEN KURTULUN!

Sirke genel temizlik, leke ve pas çıkarmak konusunda etkili bir temizlik ürünüdür. Kireç ya da mineral tortuları içinde kullanabileceğiniz sirke çaydanlık kireçlerini temizlemede iyi bir yöntemdir.

Sirke ile çaydanlık kireci temizlemek için gerekli olan malzemeler: Beyaz sirke, su, mikrofiber yumuşak bezler.


Çaydanlığın içerisine eşit miktarlarda su ve sirkeyi ekleyip karıştırın sonrasında birkaç dakika kaynatıp, suyun sıcaklığı düştüğünde içindeki suyu boşaltın. Yumuşak bir bez yardımı ile çaydanlığınızın içini özellikle de lekelerin bulunduğu kısımları ovalayarak silin. Eliniz bu temizleyeceğiniz ürünün içine girmiyorsa biraz pirinç ile birlikte bezi malzemenin kapağını kapatarak elips oluşturacak şekilde çalkalayabilirsiniz. Temiz su ile tamamen duruladıktan sonra çaydanlık kireci sorunundan kurtulmuş oluruz.

PATATES KABUKLARI İLE KİRECE SON!

Bu yöntem ile patateslerin kabuklarını değerlendirebilirsiniz. Patates kabuklarını çaydanlığın içerisine doldurun ve üzerine su ekleyin. Kireçli çaydanlığı 15 dakika kaynattıktan sonra bol su ile durulayın. Bu sayede hem patates kabuklarını değerlendirmiş olursunuz hem de sağlığınızı tehdit eden kireç sorunundan kurtulmuş olursunuz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal