Çay lekesi nasıl çıkar? Halıdan çay lekesi çıkarmanın püf noktaları...

Zorlu lekelerden biri olan çay lekesi çoğu kişinin kabusudur. Bu lekeler ile mücadele etmek sanıldığı kadar zor değil! Peki, halıda çay lekesi nasıl çıkar? İşte inatçı lekeleri yok edecek formüller...

05.04.2022-17:00 - (Son Güncelleme: 05.04.2022-17:23)

Çay lekesini çıkarmanın bazı püf noktaları vardır. Püf noktaları uygulayarak lekeleri çıkarma işlemini kolaylaştırmak mümkündür. Dikkat edilecek en önemli nokta lekeyi fazla bekletmeden ve leke kurumadan müdahale etmektir. Özellikle şekerli çayın, bırakacağı leke kalıcı olacaktır. Çay döküldüğünde hızlıca kuru bir bez, veya kâğıt havlu yardımıyla dökülen sıvının fazlasını çok baskı uygulamadan alın.

Çay lekesini çıkarmak için fazla miktarda kimyasal kullanmak aksine zarar verici olabilir. Doğal leke çıkarıcılar kullanıldığı takdirde fazla ovma işlemi yapılmaması doğru olacaktır. Bekleme süresi varsa bu sürelere uymak gereklidir. Kurumuş lekeleri temizlemeden önce ıslak sünger ile lekeyi yumuşatmak faydalı olacaktır. Bir başka önemli nokta ise, önerilen bu işlemleri önce ufak ve az görünür bir yüzeyde deneyin.

Çay lekesi nasıl çıkarılır?

- Yarım bardak suya 1 yemek kaşığı karbonat ekleyip karıştırın ardından lekenin üzerine uygulayın. Birkaç dakika bekledikten sonra ılık su ile silin. Eğer leke çıkmadıysa, işlemi çıkana kadar tekrarlayabilirsiniz. Leke çıkarmada, lekenin beklememesi önemlidir.

Çay lekesi nasıl çıkarılır?

- Kolay yıpranmayan beyaz halılarınızda oksijenli su kullanmak da alternatif bir yoldur. Yarım su bardağı suya 1 çorba kaşığı oksijenli su ekleyerek lekeye dökün. Kabarmaya başladığında lekenin de söküldüğünü fark edeceksiniz. Yeterli gelmediği durumda oksijenli su miktarını kademe kademe arttırarak uygulayabilirsiniz.

- Halıdaki çay lekelerini pratik bir şekilde çıkaracak diğer bir yönteme göre bir kaba ılık suyu, bulaşık deterjanını, beyaz sirkeyi ve limon suyunu ekleyin. Bu karışımı halının lekelenen alanlarına sürün ardından temiz bir bez ile alın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal