Çay Ağacı Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Çay ağacı yağı tek başına ya da diğer etkili ev ilaçları ile karıştırılarak kullanıldığı zaman mucizevi bir etki yaratabilir. Peki, çay ağacı yağı saç bakımında nasıl kullanılır? Çay ağacı yağının saç için faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

29.05.2020-16:16 - (Son Güncelleme: 29.05.2020-15:48) Çay Ağacı Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Sporcu ayağından akne oluşumuna, sinüzitten bakteriyel ve viral enfeksiyonlara kadar birçok sağlık sorununu tedavi eden çay ağacı yağı, saçlar içinde oldukça faydalıdır. Sizin için çay ağacı yağının saça olan faydalarını bir araya getirdik. İşte detaylar…

UZUN VE KALIN SAÇLAR İÇİN ÇAY AĞACI YAĞI

Çay ağacı yağı, saç köklerinin açılmasını ve köklerin beslenmesini sağlayarak saçların hızlı bir şekilde uzamasına yol açar. Saçların etkili bir şekilde nemlenmesini de sağlayan çay ağacı yağı, ölü cilt hücrelerinin oluşumunu engelleyerek daha uzun ve parlak saç tellerine sahip olmanızı sağlar. Ayrıca çay ağacı yağı saç derisini bloke edebilecek ve saç büyümesini engelleyebilecek kafa derisinde üretilen fazla yağı da kontrol edebilmenizi sağlar.

KEPEK İÇİN ÇAY AĞACI YAĞI

Çay ağacı yağı kepekle mücadele için harika bir üründür. Çay ağacı yağı, saç derisini kurutmadan kepek oluşturan mantarların yok edilmesini sağlar. Ayrıca doğal bir saç kremi olarak da hizmet eder ve saç derisini pul pul yapan sorunların ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

Kepeği tedavi etmek için şampuanınıza 10 damla çay ağacı yağı ilave edebilirsiniz. Saçlarınızı normal şekilde yıkadıktan sonra 5 dakika bekletin ve durulayın.

Daha hızlı, daha etkili sonuçlar için, badem yağı, hindistancevizi yağı, zeytinyağı veya jojoba yağı ile dolu küçük bir şişeye 15 damla çay ağacı yağı ilave ederek saç derinize birkaç dakika masaj yapın. Daha sonra saçınızı sarıp o şekilde uyuyun. Sabah uyandığınızda, normal şampuanla saçlarınızı yıkayın.

KAŞINTILI KAFA DERİSİ İÇİN ÇAY AĞACI YAĞI

Kaşıntılı bir kafa derisi tipik olarak bir mantar, bakteri veya alerjik reaksiyondan ileri gelmektedir. Ancak çay ağacı yağı ile bu problemin üstesinden gelebilirsiniz. Hatta çay ağacı yağı, saç derisindeki egzama üzerinde bile etkilidir.

BAŞ BİTİNDEN KURTULMANIZI SAĞLIYOR

Bitlenme gibi bir sorun yaşıyorsanız bu durumu ortadan kaldırmak için çay ağacı yağından faydalanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler şu şekildedir:

3-4 damla çay ağacı yağı ve 3-4 damla lavanta esansiyel yağını küçük bir kabın içerisine ekleyin ve bu karışımı 100 damla şampuanın içerisine koyup iyice karışmasını sağlayın.

Daha sonra üzerine bitleri boğulmasına yardımcı olacak olan sızma zeytinyağı ekleyin. Tüm malzemelerin iyice karıştığından emin olana kadar tekrar karıştırın. Şampuan karışımını bitlerin ve sirkelerin çoğunun bulunma eğiliminde olduğu kafa derisi alanına masaj yaparak uygulayın.

Durulama yapmadan, saçlarınıza bir duş başlığıyla kaplayın ve şampuanı 30 dakika boyunca bekletin. Ardından sıcak su ile iyice durulayarak tüm şampuan ve kalıntıların gittiğinden emin olun. Ardından saç kremi uygulayın ki, tararken saçtaki bitler çok daha rahat dökülsün.

Tüm sirke ve bitlerin yok olduğundan emin olmak için bu tedaviyi yedi gün boyunca uygulayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal