Çanta Alırken Nelere Dikkat Etmeli

Kadın toplumsal yaşamında önemli bir kolaylaştırıcı işleve sahip çantalar kadınlar için vazgeçilmez aksesuarlar arasındadır. Gün içersinde yaşamlarını kolaylaştırmak için kadınlar çanta kullanmaktadırlar Çantalar kadınlar için pek çok işleve sahiptirler.

23.06.2020-14:12 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-14:07) Çanta Alırken Nelere Dikkat Etmeli

Kadınların ayakkabı ve çanta tutkusu çok eski tarihlere dayanmaktadır. Kadınların dolapları açılıp bakıldığında birçok tarzda çanta MODELİ görülebilir. Kadınlar kıyafet modellerine göre farklı modelleri ve renkleri olan çantalar kullanırlar.

Her kadın kendi farklılığına, özelliğine göre farklı çantalar kullanır.

Kadınların yaşam aktivitesinde önemli olan çanta alırken nelere dikkat etmeli? Çanta alırken nelere dikkat etmeli sorusuna verilecek cevap aşağıda verilecektir. Kadınların ister klasik olsun ister spor olsun çanta seçerken dikkat edilmesi gereken özellikler şunlardır:

ÇANTANIN BOYUTU

Kadınlar, çantada farlı ebatlardan hoşlanmakta farklı ebatlar tercih etmektedir.  Ebat konusunda dikkatli olmalı, görünüşe aldanıp bazen kullanışlı olmayan bir çanta seçebiliriz. Eğer çok eşya taşıyorsanız büyük, eğer çok az eşya taşıyorsanız küçük çanta tercih edebilirsiniz.

Çanta alırken, beğendiğiniz çantanın nerelerde, zaman kullanılacağını içinde nasıl kullanacağınızı sorgulamalısınız

ÇANTANIN BÖLÜMLERİ

Çanta seçerken, kullanımı işlevsel ihtiyacımızı koyacağımız bölümlere sahip mi kontrol edilmeli. Bölümlerin ihtiyacımıza cevap vermesi her malzememiz için bir cebinin olması bizi zor durumda bırakmaz. Örneğin: telefonumuz çantamızda çaldığında saatlerce aramamalıyız

ÇANTANIN KUMAŞI

Çantanın materyalinin özelliğinin seçimi çok önemlidir. Kadınlar, çantasında çok miktarda eşya taşıdıkları için çantanın dayanıklılığı, kalitesi çok önemlidir.

Dayanıklılığın yanı sıra materyalin yaz, kış gibi farklı iklim özelliklerindeki seçimde etkili olmaktadır. İhtiyacımıza göre yaz ve kış farklı özellikte çantalar bulundurmaktayız.

ÇANTANIN RENGİ

Çantanın rengine dikkat etmeli. Çantanın renginin hangi kıyafetlerimize uyacağına veya kıyafetlerimize uyan genel olarak tamamlayan bir renk olup olmadığı önemlidir. Ekonomik durumları farklı bazı kadınlar farklı farklı renklerde modellerde çanta alabilirken, bazı kadınlar her kıyafetine uyabilen bir çanta seçeneğini kullanmak zorunda.

Bu nedenle, çanta rengi seçimine dolabınızdaki kıyafetlerin renklerine göre bir seçim yapabilirsiniz. Dolabınızda yer alan kıyafetlerin renk ağırlığına göre olanı tercih etmek en iyi olanıdır.

ÇANTANIN FİYATI

Çantanın materyali, dokusu, duruşu gibi etmenler çanta fiyatlarını belirlemektedir.  Çantanın çok pahalı olması kaliteli olduğun anlamına gelmez. Bazen kalitesiz olduğu halde markaya verilir para.

ÇANTANIN AÇMA KAPAMA ÖZELLİĞİ

Günlük hayatta sık kullandığımız çantaların ağzının sağlam kapanıp-kapanmadığına dikkat edilmelidir. Kadınlar çantalarında çok değerli olan cüzdan, kimlik, telefon gibi çok önemli eşyalarını bulundurmaktadırlar.  Her an açılan bir ağzı olan çantanın güvenli oluşundan tedirginlik yapmaktansa, daha sağlam bir çanta alınması daha güvenli olacaktır.

VÜCUT TİPİ ÖLÇÜLERİ

Çantanın, vücut tipimize uyup uymadığı, çok önemli. Çantanın büyüklüğü veya küçüklüğü görüntümüzün nasıl algılanacağını etkilemektedir.

Örneğin: eğer kısa boylu iseniz büyük çanta tercih ederseniz, sizi çok küçük kısa gösterir. Oysa küçük bir çanta tercihinde, bedeniniz görünürlük kazanır.

Bu çalışmada çanta alınırken nelere dikkat etmeli sorusuna yanıt aranmaya çalışılmış. Bilgiler size ulaştırılmak istenmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal