Çamur Maskesinin Yüze Faydaları

Günümüzde, cildimize maskeler uygulamak son derece popüler hale gelmiştir. Cilt bakım uzmanları tarafından da sık sık tavsiye edilen bu doğal ürünler ile ciltteki pek sorundan kurtulmak mümkündür.

22.06.2020-12:58 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-12:57) Çamur Maskesinin Yüze Faydaları

Hem cilt temizliğinde hem de problemli bölgelerde kullanılan bu maskelerden, son zamanlarda hayli ilgi gören çamur maskesi de cilt ve vücut bakımı için oldukça faydalıdır.

Çamur Maskesi Nedir?

Çamur maskesi, bildiğimiz saf çamurdan oluşan, paketler halinde belli yerlerden satın alabileceğimiz bir maskedir. Koyu yeşil veya beton renginde olurlar. Ağrıların, romatizmaların tedavisinde senelerdir kullanılan çamur mucizesi, yüz ve yüz çevresinde de denenmiş ve çok olumlu sonuçlar vermiştir. Pek çok cilt sorununa çözüm olduğu gibi, yaşlanma belirtilerinde de azalmaya etki ettiği görülmüştür.

Çamur Maskesinin Faydaları Nelerdir?

Çamur maskesi, herkes tarafından bilinen kil maskesi ile hemen hemen aynı özelliktedir. Kil maskesinin rengi ve kokusu ile de benzemektedir. Fakat çamur maskesi, çamurun bileşenleri sebebiyle cildin daha derin katmanlarına etki etmektedir. Çamur maskesinin yüze faydaları denince ilk akla gelen, cilt hücrelerini temizlemesidir. Soyulabilen bir maskedir. Yüzümüze uyguladığımız bu maske ile ölü deriden kurtulabiliriz. Bunun yanında, cildi sıkılaştırmada ve nemlendirmede de oldukça etkili bir maskedir. Cilt yüzeyinde birikmiş fazla yağı ve bakterileri yok ederek cildi arındırır. Cilt kuruluğunu yok eder, derinin nefes almasını sağlar. Cilde parlaklık ve yumuşaklık kazandırır. Sivilce, akne ve yağ bezeleri gibi problemlerden kurtulmak için de birebirdir. Ayrıca yüzümüzde ton farklılıkları varsa, bunları da ortadan kaldırmaktadır. Çamur maskesinin yüze faydaları, Avrupa’da son yıllarda kanıtlanmıştır. Doğal ve şifalı bu madde, yüz ve boyun bölgesinde olduğu gibi, tüm vücutta kullanılmaya elverişlidir. Ciltte hiçbir yan etkiye yol açmamaktadır.

Çamur Maskesi Nasıl Hazırlanır?

Çamur maskesinin yüze faydaları saydıkça bitmiyor. Peki bu maskeyi evde hazırlamak için nelere ihtiyacımız var? İşte burada ilk bilinmesi gereken, saf bir çamur ürünü kullanmak gerektiğidir. Eczanelerden veya aktarlardan temin edebilirsiniz. Alerjik ve hassas ciltlere de uygulanabilen bu maske ile kırışıklıklara, aknelere, gözaltı morluklarına savaş açabilirsiniz.

Uygulanışı

Ürünü uygulamadan önce, buhar banyosu ile yüzünüzdeki gözenekleri tamamen açarak, çamur maskesinin yüze faydaları için daha etkili bir bakıma hazırlanabilirsiniz. Daha sonra çamuru su ile karıştırıp, cildinize masaj yaparak uygulayın. Çamur maskesi yüzünüzde katılaşana kadar bekleyin. Bu yaklaşık olarak 40 dakikanızı alacaktır. Daha sonra ılık su ile temizleyerek yüzünüzü iyice kurulayın. Maske işleminizi bitirdikten sonra nemlendirici sürmeyi unutmayın.

Bu maskeyi sadece cilt temizliği için kullanacak olanların, hafta bir kez uygulamaları yeterlidir. Eğer sorunlu bölgelerinizin iyileşmesi için çamur maskesi yapacaksanız, hafta iki veya üç kez uygulamanız daha çabuk sonuç almanızı sağlayacaktır.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal