Çağımızın Hastalığı Depresyon!

Çağımızda yaşamayanın yok denilecek kadar az olduğu belirlenen depresyon hastalığı bir zihin hastalığıdır. Peki bizleri depresyona sürükleyen sebepler nelerdir?

09.11.2019-14:27 - (Son Güncelleme: 09.11.2019-20:18)

Depresyon, Latince kökenli olup "iç karartıcı" anlamına gelen, ruhsal bir hastalıktır. Depresyon halinde olan kişi, çoğunlukla mutluluk ve huzur, zevk alma,öz saygı, performans, empati ve hayata ilgisini kaybeder.

SEBEPLERİ NELERDİR?

Kişiler çeşitli nedenlerden ötürü depresyona girebilirler. Zaman zaman bu nedenler bir yakının kaybı, ayrılık acısı, iş kaybı ve maddi nedenlerden olabilir. Bazı durumlarda ise herhangi bir neden olmaksızın insan depresyona girebilir. Bu durumda insan tam bir şaşkınlık halindedir. Herhangi bir nedeni olmadan neden depresyona girdiğine bir anlam veremez. Bu durumlarda nedenin kaynağı diğer hastalıklarda olabileceği gibi biyolojik sebeplerdir. Bazı kişilerde de ise genetik olarak depresyon görülebilir. Yakın akrabalarında depresyon yaşayan kişilerin depresyona girme oranı yapılan araştırmalarda daha fazla olduğu kanıtlanmıştır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal