Cadı Fındığı Yağı İle Cilt Bakımı

Antibakteriyel özelliğe sahip olan cadı fındığı yağı tahriş olan ve iltihaplanan cildin rahatlamasını sağlar. Peki, cadı fındığı yağı cilde nasıl uygulanır? Detaylar haberimizde…

14.03.2020-16:16 - (Son Güncelleme: 14.03.2020-16:14) Cadı Fındığı Yağı İle Cilt Bakımı

Anavatanı Avusturalya olan cadı fındığı yağının birçok faydası bulunuyor. Bu faydaları arasında en çok cilt sağlığı için kullanılıyor. Cadı fındığı yağını toniğini cilde püskürt ve doğrudan sivilcelerin üzerine sürerek kullanabilirsiniz. Ayrıca cadı fındığı yağını aloe vera jeli ile karıştırarak kullanmakta mümkün. İşte cadı fındığı yağının kullanım şekilleri…

CADI FINDIĞI YAĞI YÜZE NASIL UYGULANIR?

Cadı fındığı yağı en iyi sonucu yağlı ciltlerde gösterir çünkü damar büzücü özelliğe sahiptir. Aktardan ya da eczanelerden kaliteli bir cadı fındığı yağı satın alabilirsiniz. Eğer cildiniz hassassa, cadı fındığının cildi kurutmasını engellemek için alkol içeriği düşük olanından satın alabilirsiniz.

Yüzünüzü yıkadıktan sonra bir yüz temizleme jeli ile iyice temizleyin. Serin suyla yüzündeki jeli temizleyin ve yumuşak bir havlu kullanarak hafif dokunuşlarla cildinizi kurulayın. Cildinizin hassas olduğunu düşünüyorsanız biraz cadı fındığı yağını çene hattınızın yanına sürün. Cildin nasıl tepki vereceğini görmek için 5 ila 10 dakika kadar bekleyin. Cildinizin kızardığını, tahriş olduğunu ya da döküntü meydana geldiğini fark ederseniz cadı fındığını kullanmaktan kaçının.

Bir parça pamuğu iyice her yeri ıslanana kadar cadı fındığı yağına batırın. Cildi sıkılaştırmak için pamukla yüzünüzün tamamını silin. Ciltte birkaç saniye ıslaklık hissi olacaktır ama cadı fındığı hızlı emilen bir yağdır.

Tahrişi ve akneleri rahatlatmak için yüzün tamamına uygulamaktansa belirli bölgelere yoğunlaşabilirsiniz. Cadı fındığı, tahriş olmuş cildi temizleyip yatıştırabildiği için, yağlı ya da akneye meyilli bölgelere sürülebilir. Cadı fındığını cilde günde en fazla 2 kez sürebilirsiniz. Eğer yüzünüze ilk defa cadı fındığı yağı sürüyorsanız günde 1 kez uygulamanızı öneririz. Bu sayede, cildiniz alışır ve cildin fazla kurumasını engeller.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal