Çabuk Makyaj

Hızlı tempolu şehir hayatında bazen makyaj yapmaya bile vakit ayıramıyoruz. Makyaj yapmadan da kendimizi iyi hissetmediğimiz için evden çıkamıyoruz. Bu durumda imdadımıza çabuk makyaj uygulamaları yetişiyor. Peki, bu çabuk makyaj uygulamaları nasıl oluyor? İşte detaylar…

23.06.2020-14:07 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-13:36) Çabuk Makyaj

CİLT MAKYAJI

Makyaj yapmaya öncelikle cilt makyajıyla başlarız. Cildimize herhangi bir makyaj ürünü uygulamadan önce cildi güzelce temizlemek ve nemlendirmek çok önemlidir. Bu işlemi sağlığımız için ne olursa olsun atlamamalıyız. Ardından genelde cilt kusurlarını kapatmak için fondöten uygularız. Fondöten yapısı itibariyle uygulaması zor olan bir malzemedir, o yüzden acelemiz varsa ten rengimize uygun, elimizle kolaylıkla uygulayacağımız, cilt kusurlarını giderecek BB kremleri ya da CC kremleri tercih edebiliriz. Çabuk makyaj yapmamız gereken anlarda, fondöten kullanırken oluşabilecek renk dengesizliklerini minimuma indirir, doğal bir görünüm kazandırır.

GÖZ MAKYAJI

Makyajda olmazsa olmazlardan biri göz makyajıdır. Makyaj yaparken en zorlu kısımlardan biri de göz makyajıdır. Doğru renk kullanımı, düzgün eyeliner çekmek önemlidir. Çabuk makyaj yapmanız gerekiyorsa kesinlikle eyeliner çekmemenizi öneririz çünkü eyeliner zor bir işlemdir. Gözünüzü eşitleyemeyebilirsiniz sonucunda da eşit olmayan eyelinerlar ortaya çıkar. Birbirinden farklı eyelinerlar kötü bir görünüm kazandırır. Eyeliner yerine tek renk bir far sürebilirsiniz. Birden fazla renk far kullanmak aceleniz varken riskli bir işlemdir, onun yerine tek renk sizi canlı gösterecek bir far seçerek göz üstünüze uygulamanız zamandan tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Son olarak rimel sürerek kirpiklerinizin hacimli görünmesini sağlayabilirsiniz. Eyeliner ya da göz kalemi yerine rimel uygulamanız bile gözlerinizin canlılığına canlılık katacaktır.

ALLIK, BRONZER, AYDINLATICI

Allık canlılık sağlamak açısından iyi bir makyaj malzemesidir ama sürmesi biraz uzun sürebilir. Onun için stick allık kullanarak bu işlemi hızlandırabilirsiniz. Allığı hafifçe yanaklarınıza sürüp elinizle dağıtmanız yeterli olacaktır. Eğer stick allığınız yoksa, eski usül rujunuzu hafifçe sürüp elinizle dağıtarak allık olarak kullanabilirsiniz. Hızlı bir makyajda bronzer veya aydınlatıcı gibi riskli işlere girmemenizi öneririz. Bronzer ve aydınlatıcı her zaman uygulamaya gerek olmayan malzemelerdir. Uygulamak isterseniz de burnunuza ve şakak bölgenize çok hafif aydınlatıcı uygulayabilirsiniz.

RUJ

Geldik makyajın son dokunuşu dudaklara. Dudaklara sürülen kırmızı bir rujun her zaman dikkat çekici bir yanı vardır muhakkak ama eğer çabuk makyaj uyguluyorsak koyu tonda, mat rujlardan kaçınmak gerekir. Ruj sürmek incelik isteyen bir iştir. Ruju taşırmak, dişe bulaştırmak istenmeyen bir görüntü oluşturup canımızı sıkabilir. Acele etmemiz gereken günlerde açık renkli rujları tercih etmek hatta mümkünse yalnızca bir nemlendirici sürüp çıkmak yeterlidir. Renkli nemlendiricilerin, parlatıcıların sürülmesi önerilir. Ruj sürmeyi çok istiyorsanız dediğimiz gibi açık renkli risk oluşturmayacak rujları sürmeniz daha avantajlı olacaktır.

PÜF NOKTALARI

Aceleniz olan günlerde. Yüz temizleme ve nemlendirme işlemini sabah kalkar kalkmaz uygulayabilirsiniz. Eğer cildinizde bir kapatmanız gereken bir kusur yoksa cilt makyajını es geçebilirsiniz ya da renkli nemlendiriciler kullanabilirsiniz.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal