Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Buzdolabının İçini Ne ile Temizlemek Gerekir

Buzdolabından zaman zaman yayılan kötü kokular canımızı sıkabilir. Bu kokulara neden olan faktörlerin başında, temizliğin ihmal edilmesi ya da yiyeceklerin doğru şekilde muhafaza edilmemesidir. Peki buzdolabındaki kötü kokuları en pratik yoldan nasıl gideririz? İşte cevabı.

16.04.2019-10:51 - (Son Güncelleme: 16.04.2019-10:29) Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Buzdolabının İçini Ne ile Temizlemek Gerekir

Buzdolabındaki kokunun en sık görülen sebepleri arasında temizliğinin ihmal edilmesi ve gıdaların doğru şekilde saklanmaması yer alır. Kötü koku ve bakteri oluşmasını engellemek için buzdolabınızı düzenli ve sürekli olarak temizlemeniz gerekir. Gelin temizlik yöntemlerine birlikte bakalım.

DETERJAN KULLANMAYIN!

Temizlik malzemeleri buzdolabında kalıntı bırakabilir. Kapalı ortamdaki bu kalıntılar hem sağlığınızı tehdit eder hem de buzdolabı kokusu yapabilir. Bu yüzden buzdolabı iç yüzeylerinin temizliğinde deterjan kullanmak önerilmez. Bir çay kaşığı karbonatı yarım litre suda eriterek sünger ya da yumuşak bir bezle buzdolabınızın içini temizleyebilirsiniz. Kaza riskini ortadan kaldırmak ve gereksiz enerji tüketiminden kaçınmak için buzdolabınızı temizlerken fişini çekmeyi unutmayın.

ÇAY POSASI YERLEŞTİRİN

Buzdolabı kokusunu yok etmek için çay posası kullanabilirsiniz. Çayı demledikten sonra posasını açık bir kap içinde buzdolabınızın içine koyun. Bu yöntemi uygulayınca kabın buzdolabınızda 12 saatten uzun kalmamasına dikkat edin. Çay posası kokuya sebep olan organizmaları kendine çekeceğinden, bu süreden sonra kokunun kaynağı haline gelebilir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal