Bütçe Dostu Güzellik Önerileri

Cilt sorunu her kadının korkulu rüyasıdır. Ama bu korkulu rüyaya hem bütçenizi koruyarak hem de kolay yoldan son verebilirsiniz. İşte evde yapabileceğiniz, tamamen doğal, cilt bakımı tarifleri.

24.03.2020-14:51 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-14:45) Bütçe Dostu Güzellik Önerileri

Hem tamamen doğal hem de bütçeyi koruyarak elde edilen cilt bakım ürünlerini kim istemez ki? İşte evde kendi dolabınızdaki önerilerle yapabileceğiniz güzellik çözüm önerileri...

NEMLENDİRİCİ MASKE

Cildimiz yaşlandıkça, nem bariyeri zayıflayarak kuruluğa yol açmaya başlar. Bu da cildin bağışıklık tabakasını zayıflatır. Bu neden ile nemlendirme bu aşamada en önemli cilt bakımı uygulaması. 1 yemek kaşığı kakao tozu, 1 yemek kaşığı ekşi krema, 1 yemek kaşığı bal ve bir yumurta akını karıştırın. Yüzünüze uyguladıktan sonra biraz kuruması için bekleyin. Bal ve yumurta akındaki protein cildi sıkılaştırırken nemlendirmeyi de arttırır. Ekşi krema ise laktik asit özelliği ile bu karışıma destek olur.

YAĞLI CİLTLERE ÇÖZÜM

3 tatlı kaşığı öğütülmüş yulaf ve 3 tatlı kaşığı elma sirkesini pürüzsüz bir macun oluşana kadar karıştırın. Daha sonra 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 tatlı kaşığı esmer şeker ekleyin. Taze temizlenmiş cilde uyguladıktan sonra malzemelerin cildin üst katmanlarına nüfuz etmesine izin vermek için 5 ila 10 dakika kadar bekleyin. Kan akışını arttırmak için dairesel hareketlerle ovarak ılık su ile cildinizden temizleyin. Elma sirkesinin yüksek alfa-hidroksi asit seviyeleri cildin pH derecesini düzenlerken; yulaf bir temizleyici görevi görecek.

AKNE SORUNU YAŞAYAN CİLTLER İÇİN ÇAY DETOKSU

Ciltteki değişim içten dışa doğru başlar. Bu neden ile bir süre yağlı ve zararlı yiyeceklerden uzak durmak cildinize de iyi gelecek. Vücudunuz için yararlı olan çaylar, cildiniz için de yararını gösterecek. Limon ile beraber hazırlayacağınız basit bir karışım; cildinizde güzelleştirici etkilerini göstermeye başlayacak. 1 tatlı kaşığı nane çayı yaprağı, 4 tatlı kaşığı beyaz çay yaprağını ½ bardak kaynamış suda; 2 damla lavanta yağı ve limon ile birleştirin. Soğuması için bir cam kaba dökmeden önce 10 dakika demleyin. Yüzünüze sıkmak için kullanacağınız bir şişeye doldurmadan önce, aloe vera jeli eklemeniz; cildinize oldukça iyi gelecek. Karışımı cildinize püskürtmeden önce, buzdolabında soğumasını bekleyin. Daha sonra cildinize uygulayın ve biraz bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Karışımı gözlerinizden uzak tutun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal