Burun Yağlanması Nasıl Geçer?

Burnun yağlanması can sıkıcı bir durumdur ve akne gibi sorunlara neden olabilir. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bazı yöntemlerle burnunuzu yağdan arındırmanız mümkün. İşte burun yağlanmasına çözüm olabilecek yöntemler…

05.02.2020-14:04 - (Son Güncelleme: 05.02.2020-13:48) Burun Yağlanması Nasıl Geçer?

Sizin için hazırladığımız bu önerileri uygulayarak burun üzerindeki yağlanmaları azaltıp, geçirebilirsiniz…

YÜZÜNÜ BUHARLA TEMİZLEYİN

Buhar, gözenekleri açmaya ve böylece burundaki yağı azaltmaya yardımcı olabilir. Önce suyu orta ateşte ağzı kapalı bir kapta buhar çıkarmaya başlayana dek ısıtın. Başınıza bir havlu örtün, tencereyi açın ve üstüne eğilin. Cildin, buharın bir kısmını emmesine izin verin. Buharın başında on dakika bekleyin. İsterseniz suya nane ya da papatya çayı gibi bitkisel malzemelerde ekleyebilirsiniz.

LİMON KULLANIN

Limon, burun üstündeki kirleri yok eder. Limon kullanmak için, üç damla limon suyunu yeterince şekerle karıştırıp macun haline getirin. Bu solüsyonu bir parça pamuk yardımıyla burnunuzun üzerine sürün. Bunu günde üç kez yaparak yağlanmada azalma olup olmadığına bakın.

BADEM EZMESİ KULLANIN

Tek bir bademi, robotuyla ezin. İçine az miktarda bal ekleyin sonra da bademi burnunuza sürün. 15 dakika beklettikten sonra yıkayın.

SİRKE KULLANIN

Eşit miktarda suyla sirkeyi karıştırın. Sonra, bir parça pamuğu karışıma batırın. Pamuğu beş dakika boyunca burnuna bastırın. Daha sonra burnunuzu yıkayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal