Burun Neden Yağlanır? Burun Yağlanması Nasıl Giderilir?

Burun yağlanması çoğu kadının çektiği bir sorundur. Bu sorunun neden olduğu ise uzmanlarınca açıklanırken çözümü ise yumurta akı kadar kolaydır.

28.10.2019-16:14 - (Son Güncelleme: 28.10.2019-16:13)

Burun yağlanmasını önlemek isterseniz evde yumurta akıyla bu sorunu çözebilirsiniz. Hatta burun yağlanmasının sebebini öğrenebilirsiniz.

BURUN NEDEN YAĞLANIR? YAĞLANMA EVDE NASIL ÖNLENİR?

Burun yağlanması, beslenme stili, hayat alışkanlıkları, kullanılan ilaçlar gibi sebeplerden kaynaklı ortaya çıkabilir. Uzmanlar en sık tanık oldukları bu cilt sorununa T bölgesi adını veriyor. T bölgesinde yer alan burun da aktif yağ bezelerinin daha çok olması ve büyük gözenekler sebebiyle öteki bölgelere göre daha fazla görülür. Meydana gelen bu yağlanmayı yok etmek için evde bazı maskeler ya da kürler yapabilirsiniz. İçindeki çok fazla yer alan 4 vitamini nedeniyle cilt lekelerinden kurtulmanıza aynı zamanda cildin yağ dengesinin eşitlenmesini sağlayan yumurta akı ile rahatça bir maske yapabilirsiniz. Çatal ile yumurta akını hemen köpük köpük olana dek çırpın. Ardından burnunuza uygulayıp kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra yüzünüzü durulayın. Bu maskeyi haftada 2 kez sürmek yeterli olacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal