Bunu Yapmanız Çok Önemli

Covid-19 salgını nedeniyle herkes kendini karantina altına aldı. Yaşam alanımız olan ve son günlerde daha fazla vakit geçirdiğimiz evlerimizin temizliği şimdilerde daha da önemli. Ancak yapılan bir araştırmada nevresimlerin sık değiştirilmediği ortaya çıktı. Peki, nevresimler hangi sıklıkta değiştirilmeli?

04.04.2020-14:36 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-14:36) Bunu Yapmanız Çok Önemli

Covid-19 yani Coronavirüsü salgını tüm dünyayı etkisi altına aldı; uzmanlar bu salgının önüne geçebilmek için özellikle hijyene çok dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Hal böyle olunca hem kişisel hijyenimize hem de son günlerde oldukça fazla zaman geçirdiğimiz evlerimizin temizliğine daha da dikkat eder bir hale geldik.

Ancak yakın tarihte İngiltere’de yapılan bir anket çalışmasına göre pek çok kişi yatak çarşaflarını çok sık değiştirmiyor.

NEVRESİM TAKIMLARINI HAFTADA BİR DEĞİŞTİRİN

Anket sonucuna göre kişiler nevresim takımlarını 15 ila 17 gün arasında değiştiriyor. Uzmanlar ise toz akarlarına karşı nevresimlerin haftada bir kere mutlaka değiştirilmesi gerektiği görüşünde. Nevresim, çarşaf ve yastık kılıfları yıkanırken 60 derece yıkanmalı ve iyice kurutulmalıdır. Kurutulan çarşafların yüksek derecede ütülenmesi daha mikropların kırılması açısından oldukça önemli ve sağlıklıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal