Bunları Yaparsanız Enerjiniz Düşer

Hepimizin içinden çıkamadığı pek çok durum enerji düşüklüğüne sebep oluyor. Peki nedir enerjimizi düşüren bu durumlar ve bunlarla nasıl başa çıkabiliriz? Konunun detayları haberimizde gizli.

04.06.2020-15:45 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-15:35) Bunları Yaparsanız Enerjiniz Düşer

Gün içinde kendimizi düşük enerjili hissedebiliyoruz. Düşük enerjili hissetmemizde, çevremizdeki faktörlerin yanı sıra kendi alışkanlıklarımızın da etkisi büyük. Şimdi size enerjinizi düşüren 4 alışkanlıktan bahsedeceğiz. Bu alışkanlıklardan ne kadar çabuk vazgeçerseniz, mutluluğa giden yolda o kadar emin adımlarla yürürsünüz.

1-‘HAYIR’ DİYEMEMEK

Çoğumuz sadece başkalarını mutlu etmek için elinden geleni yapıyor. Bu nedenle ‘hayır’ demek zor bir hale geliyor. Çünkü bencil ya da başkalarının düşündüğünün tam tersi görünmek istemez hiç kimse. Ancak şunu unutmamak gerek; eğer her zaman ‘evet’ derseniz, başkalarına vakit harcamaktan kendinize ayıracak vaktiniz kalmaz. ‘Hayır’ demeyi bilmeyen insanlar hızlı bir şekilde zihinsel ve duygusal enerjisini kaybeder.

2-DÜNDE YAŞAMAK

Uzun süre önce yaşanmış ve bitmiş şeyler üzerinde çok fazla düşünmek sizi hem zihinsel hem de bedensel olarak yorar. Her insan geçmişte yaşadığı bazı şeylere özlem duyar ya da geçmişte yaşadığı trajik olayları kafasından atmakta zorlanır. Şunu unutmayın; çoktan olup bitmiş şeyleri değiştirmenin hiçbir yolu yok. Ancak şimdiki zaman ve geleceği değiştirmek sizin elinizde. Geçmişte takılı kalmak her zaman daha fazla yorucudur.

 3-AŞIRI ENDİŞELENMEK

Genellikle gelecekte olacak şeyler hakkında endişe duyarız. Peki henüz olmamış bir şey için endişelenmek doğru mu? Endişelenen insanlar genellikle "Ya böyle olursa, ya şöyle olursa" diye düşünmekten kendilerini alamazlar. Bu uğurda hem zihinsel hem de duygusal enerjilerini tüketirler. İhtimaller üzerine düşünmek ve endişelenmek inanılmaz derecede enerji düşüren bir faaliyettir.

4-ERTELEMEK

Sorumluluklarımızı ve planlarımızı bazen yapmak istemeyiz ve erteleriz. İşleri bir sonraki güne erteledikçe daha fazla birikmesine neden oluruz ve eninde sonunda ertelediğimiz o yüklü miktardaki işin hepsini kısıtlı zamanda yapmaya çalışırız. Bu da daha fazla hata yapmamıza, daha stresli ve mutsuz olmamıza neden olur. Ne demiş atalarımız; "Bugünün işini yarına bırakma"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal