Bunlar Saç Dökülmesine Neden Oluyor

Çoğu insanın dönem dönem saç dökülmesi yaşar. Yaşanan saç dökülmesinin belirli nedenleri vardır. Peki saç dökülmesinde nelere dikkat etmeliyiz? Detaylar haberimizde...

26.06.2020-16:10 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-16:05) Bunlar Saç Dökülmesine Neden Oluyor

Mevsim değişiklikleri, beslenme alışkanlıkları ya da kansızlık gibi problemler saç dökülmesinin nedenlerinden bazılarıdır. Aynı zamanda kullandığınız şampuan ya da saçınızın yapısına uygun olmayan tarak kullanımı da saç dökülmelerine neden olabilir.

SAÇ DÖKÜLMESİ NEDEN OLUR?

Saç dökülmesini tanımlarken ilk olarak kişinin genetik yapısı, kansızlık probleminin olması ya da saçların döküldüğü dönemlerde kullanılan ilaçların etkisi olup olmadığına bakılması gerekir.

Bunlardan farklı olarak yaşanılan stres, saç derisindeki problemler, saçlara açma-boyama uygulaması dökülmeyi tetikleyen faktörlerden bazılarıdır. Günlük saç yıkama sıklığı, saçın kendi halinde kurutulmaya bırakılması, saç derisinin yeterli olarak havalandırılmaması, sert fırça ile saçları tarama, stres, uykusuzluk gibi nedenlerle birlikte saçlara tekrar tekrar uygulanan kimyasal işlemler, saçı gereğinden fazla sıkı toplamak saç dökülmesini tetikleyen nedenler arasındadır.

SAÇ DÖKÜLMESİNE KARŞI NELER YAPILMALIDIR?

Saç dökülmelerinde saçın hem dibinden hem de uçlarından bakım yapılması oldukça önemlidir. Bunun için bitkisel yağlardan faydalanabilirsiniz. Argan yağı saçlarınızın güçlenmesi için bakım yaparken aynı zamanda parlak görünmesini de sağlar. Dolayısıyla saçlarınızın kuruttuktan sonra argan yağını saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

Saç dökülmelerine karşı sarımsak da oldukça faydalıdır. Hem yemeklerinizde iç besleyici olarak kullanabileceğiniz gibi sarımsaklı şampuanları da kullanarak saçlarınızın güçlenmesine yardımcı olabilirsiniz. Saçlarınıza çok yoğun olan bakım kremleri de kullanmanız saçlarınızın ağırlaşmasına neden olacaktır. Saç kremi kullanırken de içinde bitkisel yağ olanları kullanmanızı tavsiye ederiz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal