Bulut Ekmeği Tarifi

Hafta sonu kahvaltılarınızda fazla kalori alımı yapmak istemiyorsanız, hiç karbonhidrat içermeyen bulut ekmeğini tercih edebilirsiniz. Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bulut ekmeğini siz de çok beğeneceksiniz.

04.03.2019-16:04 - (Son Güncelleme: 04.03.2019-15:57) Bulut Ekmeği Tarifi

Hafta sonu kahvaltılarınızda fazla kalori alımı yapmak istemiyorsanız, hiç karbonhidrat içermeyen bulut ekmeğini tercih edebilirsiniz. Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bulut ekmeğini siz de çok beğeneceksiniz. İşte tarifi...

Sabah kahvaltılarında reçelle birlikte tadına doyamayacağınız bulut ekmeğini yapmaya ne dersiniz?Yapımı oldukça basit olan ve hiç yağ içermeden pişirilen bulut ekmeğini çayla birlikte severek tüketebilirsiniz.

PRATİK BULUT EKMEĞİ TARİFİ

Gerekli malzemeler:

- 3 adet yumurta

- 3 yemek kaşığı Labne peyniri

- 1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzerine isteğe göre:

- haşhaş veya rendelenmiş mozzerella

Yapılışı:

Tarife başlamadan önce malzemelerin mutlaka oda ısısında olmasına dikkat edin. Daha sonra yumurtaların sarısını ve beyazını ayırarak başlayın. Yumurtanın akı ile kabartma tozunu krema olana kadar çırpın. Sonrasında yumurtanın sarısıyla labne peynirini ilave edip karıştırın. Spatula yardımıyla iki karışımı birbiriyle karıştırıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içerisine kaşıkla dağıtın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal