Bulaşıkları Yıkayarak Makineye Koyuyorsanız Dikkat!

Genellikle kadınlar bulaşık makinesine bulaşık yerleştirmeden önce yıkarlar. Ancak bu durum makineye zarar verdiği gibi israfa da yol açar.

27.10.2019-12:47 - (Son Güncelleme: 27.10.2019-12:46)

Bulaşık makinesinin vazifesi bulaşıkları yıkamaktır. Ancak siz zaten yıkarsanız bulaşık makinesi vazifesini yerine getiremez duruma gelebilir.

BULAŞIK MAKİNESİNE YIKANARAK MI KONMALI?

Bulaşık makinesine kirli bulaşıkları yerleştirmeden evvel yemek artıklarını temizlemeniz makinenin bozulmaması için lazım fakat daha da ileri gidip sabunlu su ile temizleyip makineye yerleştirmek hatalı bir hareket. Uzmanlar bunun sebebini ‘modern bulaşık makinelerinin genelin içinde algılayıcılar bulunuyor. Siz makinenin programını tercih etseniz bile, yıkamanın uzunluğu ve sıcaklığı sensörün bulaşıkları ne denli kirli bulduğuyla alakalı şekilde değişebilir’ diye belirtiyor Yeni bulaşık makinelerinde, ne denli su kullanılması ve ne denli yıkanması gerektiğini fark eden sensörler var. Ayrıca bulaşık deterjanları bulaşıktaki kirlere tutunarak çalışır, siz bulaşıkları yıkayarak yerleştirirseniz deterjan da tam verimli olarak işini yapamaz duruma gelecektir. Bir öteki önemli nokta da, bulaşıkları makineye yerleştirmeden yıkarak hem vakit su israfı yapmış olursunuz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal