Bulaşık Makinası Nasıl Temizlenir

Günlük mutfak temizliği o kadar çok zamanımızı alıyor ki bazı detaylar gözden kaçabiliyor. Bunlardan biri de bulaşık makinasının yıkama sırasında kirlendiği gerçeği. Peki, ama bu durumda ne yapılmalı ve bulaşık makinası nasıl temizlenmelidir.

20.12.2018-07:50 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-07:47) Bulaşık Makinası Nasıl Temizlenir

Bu temizliği servis çağırmadan kendi başımıza nasıl yaparız işte bu konuda birkaç önerimiz olacak.

Evde kolaylıkla kendinizin yapacağı temizlikte ihtiyacının olan şeyler karbonat ve beyaz sirkedir. Her evde kolaylıkla bulunan bu maddeler ile temizlik yapmanız mümkündür. Evde olmasa dahi herhangi bir marketten kolaylıkla bulabileceğiniz ürünler olması açısından oldukça kolay ve pratiktir.

İlk olarak makinanızı boşaltın içinde bir şey kalmamış olmasına dikkat edin. Alt rafı çıkararak atıkları eldiven yardımı ile temizleyin giderde atık olmadığından emin olun. Kabaca temizlik yaptıktan sonra bir kase içerisinde beyaz sirkeyi makinanızın içine yerleştirerek makinayı çalıştırın. Bu yıkamayı bir devirde ve en sıcak su ayarında yapmanız gerekmektedir.

Beyaz sirke kötü kokuları oluşmuş küfleri ve yağ kalıntılarını temizlemede oldukça etkilidir. Beyaz sirkeyi sirke ruhu olarak aktarlar ve marketlerde bulmanız da mümkündür.

Beyaz Sirke ve Karbonat

Beyaz sirke uygulamasından sonra karbonat dökerek makinanızı tekrar çalıştırın. Bu uygulamayı da tek devirde ve en sıcak suda yapmanız gerekmektedir. Karbonat uygulaması da makinanızda yer etmiş lekelerin yok edilmesinde oldukça etkilidir. Beyaz sirke uygulamasıyla makinanızın büyük bölümü temizlenmiş olacaktır.

Buna rağmen temizlenmemiş bölgeler kaldı ise bunu da karbonat yardımı ile tamamen temizleyeceksiniz. Bu iki uygulama ile kir, yağ, leke gibi kötü durumlardan kurtulduğunuz gibi kötü kokulardan da arınmış olarak makinanızı kullanmaya devam edeceksiniz.

Bu uygulamayı belli periyodlarla yaparsanız makinanızın ömrünü de uzatmış olacaksınız dolayısıyla ekonomik açıdan da size fayda sağlamış olacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal