Bugün Tire Köftesi Yemeğe Ne Dersiniz?

İzmir'in Tire ilçesine giderseniz tire köftesinin mutlaka tadılması gereken lezzetlerden biri olduğu söylenir. Biz bu tarifle Tire'yi ayağınıza getiriyoruz.

09.11.2019-10:45 - (Son Güncelleme: 09.11.2019-10:13)

Tire'nin meşhur lezzetli mi lezzetli köftesi şimdi sizlerle, köfteyi yemek için Tire'ye gitmeye gerek yok, artık elinin altında. Şimdiden afiyet olsun.

MALZEMELER

750 gram az yağlı kıyma (dana

boşluğu etinden ve 2 kez çekilmiş)

3 adet orta boy tırnaklı pide

1 tatlı kaşığı tuz

SOS İÇİN:

3 çorba kaşığı tereyağı

3 adet domates, 2 diş sarmısak

1 çorba kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

2 su bardağı su

HAZIRLANIŞI

Kıymaya tuz ekleyip iyice karıştırın. Streç filmle kaplayıp bir gece buzdolabında bırakın. Ertesi gün tekrardan çekip güzelce karıştırın,yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak 12 cm uzunluğunda ve parmak kalınlığında köfteler hazırlayın. İnce şişlere sarıp mangal ateşinde ya da ızgarada pişirin. Ardından soğumaya bırakın. Sos için  tereyağını, rendelenmiş domates, dövülmüş sarmısak, domates salçası, biber salçası ile suyu karıştırarak 7-8 dakika pişirin. Ayrı bir yerde pideleri 4 cm uzunluğunda dilimleyip, artan 2 çorba kaşığı tereyağında kızartın. Pideleri alıp, aynı tereyağında soğuyan köfteleri kızartın. Pideleri servis tabağına koyun. Üzerine köfteleri yerleştirip, sosunu dökün. Kızarttığınız tereyağını üzerine gezdirip servis yapın

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal