Buğdaylı Semizotu Çorbası Nasıl Yapılır? Buğdaylı Semizotu Çorbası Tarifi

İçerisinde hem buğday hem de semizotu bulunan bu şifa deposu çorbayı hazırlamak oldukça kolay! Sizin için buğdaylı semizotu çorbası tarifini derledik. Peki, buğdaylı semizotu çorbası nasıl yapılır? Buğdaylı semizotu çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar…

Buğdaylı Semizotu Çorbası Nasıl Yapılır? Buğdaylı Semizotu Çorbası Tarifi

Buğdaylı Semizotu Çorbası Nasıl Yapılır? Buğdaylı Semizotu Çorbası Tarifi

A, B ve C vitamini, magnezyum, omega-3, demir, potasyum ve manganez mineralleri açısından zengin olan semizotu, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini ve kişinin hastalıklara karşı korunmasını sağlar. Genellikle 1 yaş ve üzeri çocuklar için tercih edilen buğdaylı semizotu çorbasının malzeme listesini ve yapılışını derledik. İşte detaylar...

MALZEMELER

  • 1/3 demet semizotu
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 3-4 bardak et suyu
  • 1 kahve fincanı haşlanmış buğday
  • Zeytinyağı
  • Limon ve tuz

NASIL YAPILIR?

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Daha sonra rendelenen domatesleri kavrulan soğanların üzerine ekleyip güzelce pişirin. Ardından buğday ve et suyunu da karışıma ekleyip bir taşım kaynatın. Bol suyla iyice yıkadığınız semizotunu ayıklayıp ince olacak şekilde doğrayın. Çorbanın içerisine semizotunu da ilave ettikten sonra tuzunu ilave ederek ocaktan alın. Üzerine limon sıkarak servis edebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun...

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR